Samsunspor - Kahramanmaraşspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in son haftasında Samsunspor, kendi evinde Kahramanmaraşspor'u 4-1 yendi.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, ligin son maçını oynadıklarını hatırlatarak, "Taraftar olmayan bir maçta keyif almak çok kolay değil. Keyifsiz bir maçtı ama çok güzel goller oldu. Az da olsa kadın taraftarlara ve çocuklara galibiyeti tattırmak istiyorduk. Dolayısıyla önce üzdük sonra sevindirdik. Ligi iyi bir yerde bitirdik. Bizim düşüncemiz Play-off’tu. 4-1 galip geldik, mutluyum. Ayrıca elimde bulunan tüm oyuncuların hepsi oynadı. Bu da ayrı bir mutluluk oldu. Ama ne olursa olsun taraftarsız bir maçın çok keyifli olduğunu söylemem mümkün değil. Biz Play-off’ta da bize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Cuma günü burada oynayacağımız maç çok değerli ve önemlidir. İnşallah kazanan ve tur atlayan taraf olacağız. Finallere kalırsak da herkesin şansı eşittir. Samsun’da süper lige çıkmasını isteyen birçok taraftar var” dedi.

Son maçta galip geldikleri için mutlu olduğunu belirten Samsunsporlu futbolcu Eldin Adilovic, “İlk yarı kötü oynadık. Bugünkü maçta sakatlıklar olmadı. İkinci yarı 4 gol attık. Ben 2 gol, 1 asist yaptım ve mutluyum. İnşallah Samsunspor süper ligde oynar. Play-off’larda Ankaraspor’u istiyordum. Ankara’da oynanan maçta çok küfürler edildi. Şimdi Play-off’ta Ankaraspor ile karşılaşacağız” diye konuştu.

Kahramanmaraşspor maçının kendileri için antrenman havasında geçtiğini dile getiren Samsunsporlu futbolcu Ahmet Burak Solaker, “İki takımın da son maç için hiçbir iddiası yoktu. İlk yarı konsantrasyon eksikliği nedeniyle istediklerimizi yapamadık. Ama ikinci yarı yaptık. Play-off’a moralli bir şekilde giriyoruz. Herkesin beklediği şampiyonluğu bu camiaya yaşatmak istiyoruz. Daha önce de Play-off’larda oynadım ama hiç bu kadar umutlu değildim. İnşallah Play-off’ta gülen taraf biz olacağız. Ben çıkacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞSPOR CEPHESİ
Maça A2 takımdan oyuncu ağırlıklı çıktıklarını ifade eden Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Orhan Şerit, “PTT 1. Lig’de son maçımızı oynadık. Özellikle geçen hafta oynadığımız Balıkesirspor maçından sonra bazı oyuncularımıza izin vermiştik. Bugün kadromuzda bulunan ve A2 takımımızda bulunan oyuncularımız ile birlikte mücadele ettik. Özellikle oyunun ilk 45 dakikasında güzel bir mücadele ortaya koyduk. İkinci yarıda rakibimizin oyun üstünlüğü onlara goller getirdi. Dolayısıyla da biz maçımızı 4-1 kaybetmiş olduk. Genç oyuncularımız bizim için olumlu ışık verdi” açıklamasında bulundu

Samsunspor’a Play-off müsabakalarında başarılar dileyen Kahramanmaraşsporlu futbolcu Onur Balduk, “Öncelikle hocamıza ve teknik ekibe teşekkür ediyorum. Çünkü A2 takımda olan biz oyunculara şans verdi. Elimizden gelen mücadeleyi yaptık. İlk 45 dakika iyi oynadığımızı düşünüyorum. Daha sonra Samsunspor gücünü ortaya koydu ve karşılaşmadan galip ayrıldı. Samsunspor’a Play-off’larda başarılar dilerim” ifadelerini kullandı

İlk yarı iyi mücadele ettiklerini dile getiren Kahramanmaraşsporlu futbolcu Emre Can Karakız ise şunları kaydetti:
“İlk yarı çok iyi mücadele ettik. Biz de ilk maçımıza çıktık. İkinci yarı Samsunspor oyuncu değişikliği ile oyuna ağırlığını koydu. Biz elimizden gelen en iyi mücadeleyi ortaya koymaya çalıştık. Küme düştük, üzgünüz. Böyle olmasını hiç istemezdik. Samsunspor’a Play-off karşılaşmalarında başarılar dilerim.”

Kaynak: İHA