'Henüz yarış sona ermedi'

Manchester City, Premier Lig'de bitime iki hafta kala Everton'ı 3-2 mağlup etti ve zirveye yükseldi.

Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesi nefes kesiyor.

36'ncı haftada Everton'ı 3-2 mağlup eden Manchester City kendisiyle aynı puanda bulunan Liverpool'un bir basamak önünde liderliğe yükseldi.

Karşılaşmanın 11'inci dakikasında Ross Barkley'nin golüyle geriye düşen City, 22'nci dakikada Sergio Agüero ile skoru eşitledi. City'nin diğer iki golünü Edin Dzeko kaydetti.

Maçın skorunu belirleyen gol ise Everton'ın Belçikalı futbolcusu Romelu Lukaku'dan geldi. Bu sonuçla Liverpool'u averajla geride bırakan City'de menajer Manuel Pellegrini basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Everton galibiyetinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten deneyimli çalıştırıcı şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde ettiklerini söyledi.

Pellegrini, "Zirveye yükselmiş olmak önemli bir iş. Everton gibi güçlü bir takıma karşı elimizden gelenin en iyisini yapmak zorunda olduğumuzu biliyorduk. Ama Liverpool'a yenildiğimiz hafta söylediklerimin aynısını tekrarlayacağım. Şampiyonluk yarışı henüz sona ermedi. Önümüzdeki maçları kazanmak için iyi konsantre olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Manchester City, Premier Lig'de kalan iki haftada Aston Villa ve West Ham United'ı ağırlayacak.