Es-es, Galibiyete Hasret

Eskişehirspor, Spor Toto Süper Lig'in 2013-2014 sezonunun ikinci yarısında yaptığı 15 maçta sadece iki galibiyet aldı.

Ligde topladığı 40 puanla 11. sırada bulunan siyah-kırmızılı ekip, ligin ikinci yarısının ilk maçında Bursaspor'a konuk oldu. Es-Es'ler bu maçta rakibine, 3-1 yenildi. Eskişehirspor, bir sonraki hafta sahasında ağırladığı Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etmeyi başardı.
Ligin 20| haftasında Galatasaray ile İstanbul'da karşılaşan siyah-kırmızılılar, sahadan 3-0 yenik ayrıldı. "Kırmızı şimşekler", 21'inci haftada da sahasında Sivasspor'u ağırladı. Rakibiyle 2-2 berabere kalan Es-Es'ler, Medical Park Antalyaspor'a 22. haftada konuk oldu. Eskişehirspor, güney temsilcisi ile golsüz berabere kaldı.

-Kalesinde 18 gol gördü

Bir sonraki hafta Kasımpaşa'yı konuk eden Es-Es'ler, sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldı. Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş'a 1-0 mağlup olan Eskişehirspor, sonraki hafta konuk ettiği Elazığspor'un 1-0 mağlup etti.
Es-Es'ler, 26. haftada Çaykur Rizespor deplasmanından 0-0 eşitlikle ayrıldı. Ligin 27. haftasında formda takımlardan Gençlerbirliği'ni ağırlayan siyah-kırmızılı takım, rakibine 1-0 mağlup oldu. Akhisar Belediyespor ile sonraki hafta deplasmanda karşılaşan Eskişehirspor, golsüz bitene maçta rakibiyle birer puan paylaştı.
Süper Lig'in 29. haftasında sahasında Trabzonspor'u ağırlayan Es-Es'ler, rakibiyle 2-2 berabere kaldı. Kardemir Karabükspor ile de golsüz berabere kalan "kırmızı şimşekler", 31. haftada konuk ettiği Kayseri Erciyesspor'a 1-0 mağlup oldu.
Eskişehirspor, dün sahasında ligden düşmesi kesinleşen Kayserispor'a da 4-1 yenildi.
Ligin ikinci yarısında 15 maçta 2 galibiyeti bulanan Es-Es'ler, maçlarda 7 beraberlik ve 6 da mağlubiyet aldı. Siyah-kırmızılı takım, rakip ağlara 9 gol atarken, kalesinde de 18 gol gördü.

Kaynak: AA