Erzincan'da Trap ve Tek Kurşun Atış Yarışması Düzenlendi

Erzincan'da, Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü tarafından trap ve tek kurşun atış yarışması düzenlendi.

Ergan Dağı'nda düzenlenen yarışmaya, Sivas, Çorum, Elazığ, Malatya, Erzurum, Tunceli ve Erzincan'dan yaklaşık 120 sporcu katıldı.

Alana gelen sporcular, davul zurna eşliğinde halay çekti. Kadın sporcular tek atış, erkekler ise tek atış ve trap atışlarında yarıştı. Yarışmalara tekerlekli sandalyesiyle katılan engelli sporcu Yusuf Özarslan, yaptığı atışlarda alkış aldı.
Erzincan Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü Başkanı Yaşar Baş, ilk kez düzenledikleri yarışmalara komşu illerden güzel bir katılım olduğunu, amaçlarının avcıları sportif atıcılığa yönlendirmek olduğunu belirtti.

Tekerlekli sandalyeyle yarışlara katılan sporcu Yusuf Özarslan da uzun yıllardan beri avcılık ve atıcılıkla iç içe olduğunu, profesyonel olarak bu işi yaptığını söyledi.

Av sezonu dışındaki dönemlerde atış ve avcılık hobilerini bu yarışmalarda giderdiklerini ifade eden Özarslan, "Avcı arkadaşlarımızı bu tür hedef ve benzeri şeylere yöneltirsek av hayvanlarından uzaklaştırmış oluruz" diye konuştu.

Melike Arduç da ilk kez tek kurşun atış yarışmasına katıldığını dile getirerek, Erzincan'daki kadınlara bu sporu yapmalarını önerdi.

Kaynak: AA