'6. Etap Kulüpler Arası Latin ve Standart Dans Yarışması'

Antalya'da gerçekleştirilen "6. Etap Kulüpler Arası Latin ve Standart Dans Yarışması"nda minik sporcular, performanslarıyla izleyenleri büyüledi.

Master Dans Gençlik ve Spor Kulübü ile Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nun iş birliğinde Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya farklı illerdeki 25 kulüpten dansçılar katıldı.

6-35 yaş arası 300 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkinler, latin ve standart dans kategorilerinde yarıştı.
Miniklerin birbirinden hareketli dansları izleyicilerin beğenisini kazandı.
Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle yarışmalarla sporcuların motivasyonlarını yükselterek, küçükleri uluslararası organizasyonlara hazırlamayı amaçladıklarını söyledi.

Bu tür organizasyonları sürekli hale getirmek istediklerini belirten Çinkitaş, "Federasyonumuzun 10 bine yakın sporcusu var. Bu yarışmaların hedefi, olimpiyatlara iyi sporcular yetiştirmek" dedi.

Miniklerin performansının yaşlarına göre olağanüstü olduğunu dile getiren Çinkitaş, şunları kaydetti:
"Birçoğu dansa yeni başladı.

Minikler, her şeyi çok çabuk öğreniyor. Bu sporun, çocukların psikolojik ve sosyal yönden gelişimine çok büyük katkısı var. Dans sporları, çocuklarımızın yaptıkları hareketlerle kendilerini disiplin altına alabilmeleri açısından önemli. Bunun için birçok spordan daha zor olan dansa 6-7 yaşlarında başlamak gerekiyor."
Yarışmaların ardından, dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Kaynak: AA