Sekapark’ta Başpehlivan Alı Rıza Kaya Oldu

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Ali Rıza Kaya oldu.


Bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilen ve toplamda 14 farklı branşta müsabakaların yapıldığı Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde altın kemerin sahibi Ali Rıza Kaya oldu. Zaman zaman kendini gösteren yağışlı havaya rağmen devam eden güreş müsabakalarında 33’ü başpehlivan, 700 güreşçi hünerlerini gösterdi. Yaklaşık 2 ton yağın harcandığı ve Kırkpınar'ın provası niteliğinde olan güreşlerde başpehlivanlık finalinde, Osman Aynur’u yenen Ali Rıza Kaya altın kemerin sahibi oldu.

13.30’da başlayan ve geç saatlere kadar sürmesine rağmen coşkusunu devam ettiren 6. Sekapark Yağlı Güreşleri’nde baş pehlivanlık mücadelelerine 33 güreşçi katıldı.

Baş pehlivanlık güreşleri ilk turunda; Abdullah Güngör, Salih Dorum, Salih Erinç, Recep Kara, Ali Rıza Kaya, İsmail Balaban, Murat Hikmet, Salih Koyuncu, Sezgin Yüksel, Ramazan Yarar, Orhan Okulu, Serhat Balcı, İbrahim Toraman, İsmail Koç, Ahmet Kavakçı ve Osman Aynur rakiplerini yenerek turu geçen isimler oldu.

Rakipleriyle kıyasıya mücadele eden güreşçilerden finale kalan iki isim ise Osman Aynur ve Ali Rıza Kaya oldu. Zorlu final müsabakasında rakibi Osman Aynur’u puanla yenen Ali Rıza Kaya, altın kemeri kazanarak 6. Sekapark Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu.

Kaynak: İHA