Myk & Mass Sportboats Yarışları Bugün Cadde Bostan Sahilinde Yapıldı

Marmara Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde, toplam dört yarıştan oluşan MYK 2014 Sportboats Trofesi yarışları düzenlendi.


Caddebostan parkurunda düzenlenen organizasyon, toplam dört yarıştan oluşan MYK 2014 Sportboats Trofesi’nin ilk yarışı olma özelliğini taşıyor. Geçen yıl ilki düzenlenen MYK & MASS Sportboats yarışlarına bu yıl 15 adet yelkenli tekne katıldı.

Söz konusu yarışın tekne kayıt ücretleri geçen sene olduğu gibi bu yıl da MYK Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Çocuk Böbrek Vakfı’na bağışlanacağı belirtildi.

Art arda 3 yarış esasına göre yapılan yarışların ilk startı saat 13.00’de verildi.

MYK & MASS Sportboats Yarışları’nda dereceye giren yarışmacıların ödülleri bu akşam Marmara Yelken Kulübü lokalinde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Marmara Yelken Kulübü yöneticilerinden Alpay Türker, Marmara Yelken Kulübü çatısı altında MASS Pompa sponsorluğunda gerçekleştirilen sportboat yarışlarını düzenlediklerini belirterek, “Bugünkü yarışımıza 15 tekne katılacak. Yarıştan sağlanan gelirin tamamı Çocuk Böbrek Vakfına bağışlanacak” dedi.

TÜRKER: “YELKEN SPORUNDA HEDEFİMİZ MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRMEK”
Öncelikli hedeflerinin, öz güveni yüksek bireyler yetiştirmek olduğunu söyleyen Türker, “Bu öz güveni yüksek bireylerin doğa ile barışık olmasını istiyoruz. Doğa ile mücadelede yelken sporunu kullanarak çevreye özen gösteren bireyler olmasını istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda performans olarak milli sporcular yetiştirmek hedefimiz var. Milli sporcularımız dünya çapında başarıların altına imza atmış durumdalar ve atmaya devam edeceklerini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE YELKEN SPORUNUN GELİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığı takdirde Türkiye’deki yelken sporunun daha da geliştirilmesi gerektiğine değinen Türker, “Türkiye’de bin kişi başına düşen yelkenli sayısı oldukça az. Ülkemizin her tarafının denizlerle çevirili olmasından dolayı yelken sporunun ve denizcilikle ilgili tüm sporların daha da geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

BERKER: “GENÇLERİN YELKEN SPORUNA İLGİSİ GAYET GÜZEL”
Marmara Yelken Kulübü Müdürü Begüm Berker de, kulübün 1958 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “56 yıllık geçmişi olan bir kulübümüz. İstanbul’da kurulan 2. yelken kulübüyüz. Amacımız çocuklara yelken sporunu öğretmek. Optimist ve laser takımlarımız var. Kulüp olarak 55 takım sporcumuz var. Optimist sporu 7 yaşında başlıyor. 7-13 yaş arası yapılıyor. Laser sporu 13 yaşında başlıyor ve 13-18 yaş arası yapılıyor. Gençlerin yelken sporuna ilgisi gayet güzel. Yelken sporuna başlayan daha sonra bırakamıyor. Kulüp olarak birçok uluslararası yarış düzenledik” dedi.

Kaynak: İHA