Galatasaray Lıv Hospıtal-banvit Maçının Ardından

Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi Play-off yarı final 4. maçında Banvit ile karşı karşıya geldi.

Sarı-kırmızılı ekip rakibi Banvit’i kendi evinde 73-66 mağlup ederek finale adını yazdırmış oldu.
Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli antrenör Ergin Ataman, Play-off final serisinde Fenerbahçe Ülker'e karşı unvanlarını korumaya çalışacaklarını ancak sonuç ne olursa olsun kazananın Türk basketbolu olacağını söyledi.

ATAMAN: “BANVİT’İ LİGE KATKILARINDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM”
Galatasaray Liv Hospital Baş Antrenörü Ergin Ataman, Banvit Kulübü’nün müthiş bir sezon geçirdiğini belirterek, “Bu zor ortamda son dakikaya kadar bütün güçleriyle mücadele ettiler. Bu yüzden kendi takımımdan önce onları kutlamak istiyorum ve kurdukları organizasyonlarını, oyuncularını ve teknik kadrosunu lige kattıklarından ötürü tebrik ediyorum” dedi.

“İKİNCİ YARI MÜTHİŞ BİR RİTİM YAKALADIK”
İyi bir sıralamadan Play-off’a giremediklerini hatırlatan Ataman, “Ama biz iyi ve tecrübeli bir takımız. Euroleague Play-off’larından sonra tüm gücümüzün burada olacağını söyledik. Beşiktaş ilk maçı hariç tam bir takım gibi mücadele ettik. Banvit’in içeriyi kapatan kapalı bir alan savunması var ve bu bizi durdurdu. Dışarıdan şut sokamadık ve penetrelerle de açamadık çünkü boyalı alanda 5 kişiyle bizi durdurdular. Bu bizi moral olarak aşağıya çekti ve savunmada da düştük. 14 sayı fark ile devreye girdik. Soyunma odasında dış atışlarla bu savunmayı açmamız gerektiğini konuştuk. Markoishvili ikinci yarıya müthiş başladı ve taraftarı coşturdu. Arroyo da ona ayak uydurunca istediğimiz savunma sertliğini yakaladık. Biz attıkça coşan ve daha iyi savunma yapan bir ekibiz. İkinci yarıya başladığımız beş büyük oranda sahada kaldı, çünkü ritim yakaladılar” diye konuştu.

“DERBİDE KAZANAN TÜRK BASKETBOLU OLACAK”
Ataman, 1 yıl aradan sonra yeniden finalde olduklarını ve Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker finalinin Türkiye basketbolunu zirveye çıkaracak bir final olabileceğini kaydederek, “Herkes centilmence sahadaki mücadeleyi düşünerek destek vermeli ve bu gerek Türk sporuna gerek Avrupa derbilerine örnek olmalı. Biz unvanımızı korumaya çalışacağız. Karşımızda çok iyi bir takım var, Avrupa’nın en iyi koçu var ama biz de Galatasaray’ız. Biz de Euroleague’de çok ciddi maçlar oynadık deplasman iç saha fark etmeden çok iyi mücadele ettik. Bu finali hak eden kazanacak. Buradaki kazanan Türkiye basketbolu olacak. Tüm spor kamuoyu 15 gün boyunca bu derbiye kilitlenecek” dedi.

MARKOISHVILI: “KİLİT NOKTA SAVUNMAYDI”
Galatasaraylı basketbolcu Manuchar Markoishvili de Banvit’i mücadelelerinden dolayı tebrik ettiğini belirterek, “Bütün sezon iyi basketbol oynadılar. Sezonun en organize takımlarından biriydiler. Finale onları yenerek çıkmak daha önemliydi bizim için. Oyunun ilk yarısında çok farklı bir tablo var. Basit hatalar yapıp şutlarına izin verdik. Soyunma odasında yaptığımız hataları konuştuk ve maçı 14 sayıdan çevirdik. Buradaki kilit nokta savunmaydı. İkinci yarı daha iyi savunma yaptık” şeklinde konuştu.

BANVİT CEPHESİ
Banvit Basketbol Takımı Baş Antrenörü Dimitrios Itoudis, ilk olarak Galatasaray Liv Hospital’i tebrik ettiğini ifade ederek, “Birbirinden çok farklı iki devre izledik. İlk yarıda oyunu domine ettik. Onların hücumlarını durdurduk. Bu şekilde 14 sayılık fark oluşturduk. Banvit’in daha fazla saygıyı hak ettiğimizi düşünüyorum. Kimseden destek ya da ekstra bir şey beklemiyoruz. Böylesine kafa kafaya giden maçta ikinci yarıda iki serbest atış kullandık. Galatasaray Liv Hospital iyi oynadı, onları tebrik ediyorum. Vurgulamak istediğim nokta haricinde rakibimize saygı duyuyorum. Fiziksel olarak temasın bu kadar yoğun olduğu serinin son iki maçında onlar 40 serbest atış kullanırken, biz 19 serbest atış kullandık. İnsanların bunları tekrar analiz etmesi gerek. Serinin ilk maçında çok kötü oynadık. Serinin içinde kalmayı başardık ama sonunda elendik. Banvit ailesine, oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bugün başkanın doğum günüydü, ona bir hediye vermek istedik. Staff ekibimiz, menajerlerimiz, sağlık ekibimiz hepsi çok değerli. Banvit, Türk basketbolu için önemli bir takım” dedi.

VEYSELOĞLU: “SON YILLARIN EN İYİ YARI FİNAL SERİSİ OLDU”
Banvit Basketbol Takımı oyuncusu Erkan Veyseloğlu da son yılların en iyi yarı final serisi olduğuna değinerek, “İlk yarısını çok iyi oynadığımız bir maçtı. Seyirciyi de dahil ederek üçlüklerle momentumu yakaladılar. İyi oyunumuzu ve savunmamızı bütün maça yaysaydık durum daha farklı olurdu. Bence son yılların en iyi yarı final serisiydi. Kaybeden tarafın alkışlanacağı bir seri oldu. Hedefimiz bu değildi, maalesef kaybettik. Maalesef Bandırma’daki ilk kaybettiğimiz maç, seriyi kaybetmemize neden oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA