Arsenal, Wenger İle Nikah Tazeledi

Fransız menajer Arsene Wenger, Londra ekibi Arsenal'le 3 yıl daha sözleşme imzaladı.


Wenger, 1996'nın Eylül ayında başına geçtiği ve 2000'li yıllarda adeta bir süper güç haline getirdiği Arsenal'in başında kalmaya devam edecek. Bu sezon FA Cup'ı kazanarak, 9 sezon sonra kupa hasretine son veren Wenger, kırmızı-beyazlı takımla 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Uzun süre ligin en fazla kredi tanınan menajeri olmasına karşın, 2005'te kazandığı FA Cup'tan sonra tam tamına 9 sezon kupa kazanamayan ve son yıllarda tribünlerden ciddi anlamda eleştiri alan 64 yaşındaki teknik adam, şanssız dönemi 9 yıl sonra yine FA Cup'la bozunca, kulüpteki havayı değiştirmeyi başardı ve kulüpte 3 yıllık yeni bir döneme başladı.

20 yıla yaklaşan Arsenal döneminde kulübe 3 Premier Lig, 5 FA Cup, 4 Community Shield şampiyonluğu yaşatan Fransız menajer Arsene Wenger, takımını Avrupa'da Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası finallerine de taşımıştı.

Transfer konusunda yaş ve ekonomik parametrelere olan aşırı takıntılı durumu nedeniyle eleştiri alan Wenger, Real Madrid'den 50 milyon Euro harcayarak Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'i geçtiğimiz yaz Real Madrid ekibinden transfer etmişti. Fransız çalıştırıcının bu yaz da transferler konusunda elini daha cömert tutarak, Arsenal'i yeniden Premier Lig'in zirvesine oynatacak bir konuma çıkarması bekleniyor.

Kaynak: İHA