'Uluslararası Lycian Challenge Macera Yarışı' Sona Erdi

Uluslararası Lycian Challenge Macera Yarışı'nı "Team Adidas Terrex" takımı birinci tamamladı.

Seydikemer'den 30 Nisan'da 24 takımdan yaklaşık 100 sporcunun katılımıyla başlayan yarış, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki bir otelde son buldu.
Sporcular, 4 gün boyunca 8 farklı doğa sporunu yaparak 400 kilometrelik zorlu parkuru tamamladı. Ölüdeniz'deki Belcekız Plajı'na yüzerek gelen sporcular, varış noktasındaki otele gelip, kayıtlarını yaptırdı.
Hakem heyetinin değerlendirmesi sonucu yarışta İngiltere'den katılan "Team Adidas Terrex" takımı birinci, Estonya'dan "Estonian ACE Adventure Team" ikinci, Çek Cumhuriyeti'nden "Opavanet Elvac Nutrend" takımı üçüncü oldu.
Ödül töreninde birinci "Team Adidas Terrex" takımına 5 bin lira, ikinci "Estonian ACE Adventure Team"e 3 bin lira, üçüncü "Opavanet Elvac Nutrend" takımına ise 2 bin lira ödül verildi.

Uluslararası Lycian Challenge Macera Yarışı Direktörü Bora Borçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 takımın yarışı bıraktığını, bazı takımların da verilen zaman içinde varış noktasına ulaşamadığını söyledi.

Yarışın birincisi İngiliz "Team Adidas Terrex" takımının daha önce de dünya birincisi olduğunu belirten Borçin, takımın inanılmaz bir performans göstererek açık ara birinci olduğunu dile getirdi.
Yarış ekiplerinin birinci olan takıma yetişebilmek için büyük çaba sarf ettiğini ifade eden Borçin, her şeye rağmen ufak tefek aksaklıklar dışında yarışı sorunsuz şekilde tamamladıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Parkurda bir takımdan bir sporcunun hipotermi (vücut sıcaklığının düşmesi) vakası yaşadığını anlatan Borçin, sporcuya yarış boyunca görev alan Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerinin (UMKE) müdahale ettiğini bildirdi.

Kaynak: AA