Ardeşen Gençlik Spor Kulübü, Antrenör Durak İle Yollarını Ayırdı

Hentbol Bayanlar Süper Lig ekiplerinden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, antrenör Hüsnü Kemal Durak ile yollarını ayırdı.

Durak için Ardeşen'de bir restoranda veda töreni düzenlendi.

Törene, Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen Belediye Başkanı ve Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Hakan Gültekin, Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Sultan Rauf Oğuz ile davetliler katıldı.


Başkan Oğuz, burada yaptığı açıklamada, karşılıklı fikir alışverişi ile zor da olsa Durak'ın isteği doğrultusunda ayrılık kararını almak zorunda kaldıklarını belirterek, "Antrenörümüz iki yılda bir taşra takımına ligde ve Avrupa'da büyük başarılar sağladı. Bu sezon Avrupa'da çeyrek final oynama başarısı sağlarken ligi de üçüncü olarak tamamladık. Altyapı anlamında da büyük başarılar sağladık ve kendi içimizden oyuncular yetiştirmeye başladık" dedi.

Kemal Durak ile ayrılığın bir son olmadığını ifade eden Oğuz, "Biz hocamızdan memnunuz ama bazı ailevi nedenler nedeniyle hocamız bir süre ara verme kararı aldı. Bu bir son değil, yeni bir başlangıç .Kemal Durak, hentbolda çok daha iyi yerleri hak ediyor. Türk hentbolunun ona ihtiyacı var. Hentbolun geleceği için onun tecrübesinden yararlanılacağına inanıyorum" diye konuştu.

Takıma başarı dileyen Kemal Durak ise, "Ardeşen'de çok güzel günlerim oldu. Çok güzel işleri başardık. Ligde biraz daha fazla inansaydık finali de elde edebilirdik. Bazen elde olmayan nedenlerden dolayı birliktelikler sona eriyor ama her zaman dostluklarımız kalacaktır. Başta Başkan Rauf Oğuz olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine, sporcularıma ve özellikle taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Durak'a çeşitli hediye ve plaket verildi.

Kaynak: AA