Otomobil Sporları

Borusan Otomotiv Motorsport'un genç yarış pilotu Kaan Önder, bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak için, 3 dünya şampiyonluğu bulunan Andy Priaulx ile çalışmaya başladı.

Borusan Otomotiv Motorsport'dan yapılan açıklamada, takımı adına Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası'nda (ETCC) mücadele eden 17 yaşındaki Önder'in, BMW Motorsport'un halen ABD'deki United Sports Car Şampiyonası'nda yarışan pilotu Priaulx'un tecrübelerinden faydalanacağı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Piraulx, Önder ile yapacakları çalışma konusunda, "Kaan ile karşılaştığımda onun yaşında hissettiğim spor tutkusunun aynısını onda gördüm. Çok uzun süredir hayatım olan bir konuda kendisine rehberlik edip edemeyeceğimi sorduğunda çok memnun oldum. Hala sporda başarılar kazanmak için büyük bir arzu duyuyorum ve profesyonel bir sürücü olarak, ona önemli konularda rehberlik edebileceğim umuyorum" ifadelerini kullandı.
Motorsporlarına başladığı 9 yaşından bu yana ulusal ve uluslararası arenada 400'e yakın startı bulunan Kaan Önder de "Priaulx gibi olmak istiyorum ve ETCC'den Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası'na (WTCC) geçmek istiyorum. Bu kadar tecrübeli bir sürücünün bilgisi ve böylesine büyüleyici bir otomobil ile başlamaktan daha iyi bir yol olabileceğini düşünmüyorum" dedi.

Kaynak: AA