Mermer Tabaklarda Sundukları Yemekler Şampiyonluk Getiriyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kocatepe Aşçılık Takımı, mermer tabaklarla sundukları yemeklerle girdikleri yarışmalardan madalyalarla dönüyor.

AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğretim görevlisi ve Kocatepe Aşçılık Takımı Kaptanı Erkan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyon mermeri ve mermer tabakların mutfak açısından çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Afyon mermerinin, çok sık gözenekli olması nedeniyle antibakteriyel özelliği barındırdığına dikkati çeken Çelik, bu tabakların mutfaklarda kullanılması gerektiğini bildirdi.
Girdikleri her yemek yarışmasında Afyon mermerinden yapılma tabaklarda menülerini jüri önünde sergilediklerini anlatan Çelik, şu ifadelere yer verdi:
"Mermer tabaklar bize, diğer üniversitelere fark attırdı. Şubat ayında düzenlenen Üniversiteler Arası Aşçılık Yarışması'nda şampiyon olduk. Altın madalya aldık. Altın madalya aldığımız menüyü, servis ettiğimiz bütün tabakları, Afyon Meslek Yüksekokulu'ndaki mermer atölyesinin teknikeri Hüseyin Uysal arkadaşımız üretti. Elimizdeki tabaklar, ödüllü tabaklar. Kimisi bronz kimisi gümüş kimisi de altın madalya kazandırdı. Her birisi bize mutlaka ödül getirdi."
Afyon mermerinden yapılan tabakların hijyenik bir malzeme olduğunu savunan Çelik, "Mermer tabaklar çok fazla yaygın değil. Bunun nedeni ise işçiliğinin uzun ve zahmetli olmasıdır. Bunun yanında mermer tabaklar, porselene göre pahalı. Bu nedenle porselen tabak daha çok tercih ediliyor. Eğer imkanlar el verirse, Afyon mermeri tabak, sağlık ve hijyen açısından her zaman tercih sebebidir" diye konuştu.

-Mermer tabakların işçiliği zor
Yüksekokuldaki mermer atölyesinin teknikeri Hüseyin Uysal ise mermer tabakları, küçük elektronik aletler ve avuç içi taşlama yöntemiyle yaptığını anlattı.
Yarışmalarda ödül getiren bir tabağın 2 günde tamamlandığını söyleyen Uysal, işçiliğinin de zor olduğunu ifade etti.

Mermer tabakların bakteri barındırmamasının yanı sıra ısıya ve soğuğa dayanıklı olduğunu belirten Uysal, mutfaklarda kullanılmasını önerdi.

Kaynak: AA