'Yangın Timleri' Yarışmayla Tatbikat Yaptı

Orman yangınlarına müdahale edecek ekiplerin eğitimi için yarışma düzenlendi.

Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü, orman yangınlarının en kısa sürede söndürülebilmesi için yangın söndürme işçilerine yönelik eğitim faaliyetlerini artırdı.
Bu kapsamda düzenlenen yarışmada, farklı bölgelerden gelen orman işçilerinden oluşan 7'şer kişilik 9 yangın müdahale ekibi, 200 metrelik parkurda hünerlerini sergiledi.
Arazözlerle parkurdaki yangın bölgesine ulaşan ekipler, önce motorlu testereyle önlerindeki ağaçları keserek yol açtı. Daha sonra ekipmanlarıyla 3 metrelik beton boru içinden geçen yarışmacılar, alevlerin olduğu bölgeye kadar hortum döşedi. Alevleri ilk söndürmeyi başaran Düziçi ekibi yarışmanın birincisi oldu. Kadirli ekibi ikincilik, Kanlı Geçit ekibi ise üçüncülük elde etti.
Yarışmada birinci olan orman yangın söndürme ekibine ödül olarak koç, ikinciye keçi, üçüncüye ise horoz verildi.

Yarışma sonrası, Türkiye kütük kesme şampiyonu 4 kişiden oluşan ekip, gösteri yaptı. 40 santimetre çapındaki kütüğü önce elektrikli testereyle kesen ekip, daha sonra balta kullanarak 2 dakika 11 saniyede kütüğü parçalara ayırdı.
- Hedef 15 dakikada müdahale
Orman İşletme Adana Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla orman yangın sezonunun başladığını, amaçlarının 15 dakika içinde yangına ilk müdahaleyi yapmak olduğunu söyledi.

Hassas bölgelerde sürekli ekip bulundurduklarına işaret eden Acer, "Personelimizi eğiterek ve teknik imkanlarla donatarak orman yangınlarına en kısa sürede müdahale etmeyi amaçlıyoruz. Ekiplerimiz en hızlı ve doğru müdahalede bulunarak 2014 yangın sezonuna hazır olduklarını gösterdi" diye konuştu.

Kaynak: AA