Kayseri Şeker Güreşçileri ve Yöneticiler Vali Düzgünü Ziyaret Etti

Türkiye Güreş Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Serbest ve Grekoromen Stil Deplasmanlı Güreş Ligleri Final Müsabakaları sonucunda gurup ikincisi olarak Süper lige yükselerek İkincilik Kupasını ve 15 madalyayı Kayseri Şeker Spor Müzesine getiren Kayseri Şeker Spor Güreş takımı Kayseri Şeker Yöneticileri ile Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.


Vali Düzgün, Ankara’da ki final müsabakalarında şampiyon olarak Kayseri’yi Süper Güreş Ligi’nde temsil etmeye hak kazanan Kayseri Şekerspor Güreş Takımı’nın başkan, yönetici, teknik heyet ve sporcularını makamında kabul ederek, başarılarından dolayı tebrik etti.

Vali Düzgün, kabulde yaptığı konuşmada, Kayseri Şekerspor Güreş Takımı’nın Kayseri’yi Süper lig’de temsil edecek olmasının hem kent adına hem de Şekerspor adına memnuniyet ve gurur verici bir olay olduğunu belirtti.

Final müsabakalarında tüm rakiplerini eleyen Kayseri Şekerspor Güreş Takımı’nı tebrik eden Vali Düzgün, “Süper Lige çıkış yolunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da sizlerden başarılı sonuçlar bekliyoruz. Kayseri Şekerspor’un adını Uluslararası müsabakalarda da en iyi şekilde temsil etmenizi arzu ediyorum” dedi.

Kayseri Şeker Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Şekerspor Onursal Başkanı Hüseyin Akay ise, takımlarını desteklediği için Vali Düzgün’e teşekkür ederek, şunları kaydetti: “Biz Kayseri Şeker Fabrikası olarak ata sporumuz güreşe elimizden geldiği kadar destek sağlamaya çalışıyoruz. Bu genç güreşçilerimiz Kayseri’de yetişmişlerdir. Bu gençlerimiz belli bir seviyeye geldikten sonra biz kendi tesislerimizde, hocalarımız nezaretinde çalıştırmaya başladık. Bu sene bizim kendilerine gösterdiğimiz desteği karşılıksız bırakmadılar ve süper lige çıkma başarısı gösterdiler. İzmir’de düzenlenen Şampiyonlar Güreş Turnuvasına Genç Erkekler kategorisinde katılan Kayseri Şeker Güreş takımı sporcularından 74 Kiloda mücadele eden Milli Güreşçi Burhan Akbudak altın madalyayı Milli takıma ve Kayseri’ye kazandırdı.

Güreş takımımız Süper lig mücadelesinde Güçlü rakiplere rağmen başarılı oldular ve başarının burada kalmayıp Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğuna dönüşerek Bayrağımızı göndere çektirmeleri için gayret ediyoruz. Kurum olarak spora sadece sporcu değil, teknik personel ve taraftar gurubu da oluşturma gayreti içerisindeyiz. Şeker spor taraftarlarının oluşturduğu Panters taraftar gurubunun Ankara’da yapılan güreş müsabakalarına katılarak güreş sporuna gereken seyirci desteğini sağlandığını belirterek seyirci ilgisi olmadığından dolayı olimpiyatlardan çıkartılma durumuna gelen ata sporumuzun canlanması için her türlü desteği vermekteyiz"
Ziyarette Kayseri Şeker Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Şekerspor Onursal Başkanı Hüseyin Akay yanı sıra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Kayseri Güreş İl Temsilcisi Naci Doğan, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu üyelerinden Abdulkadir Güneş, Kayseri Şeker Genel Müdürü Levent Benli, Şeker spor yöneticisi Güreş Koordinatörü Adem Özbek ile 17. uluslararası gençler şampiyonlar turnuvasında milli takıma tek altın madalya kazandıran Kayseri şeker güreşçisi Burhan Akbudak, Milli güreşçilerden Sergen Ay, Ömer Alparslan Gişi, Ali Koyuncu- Ferdi Yavuz, İrfan Mete, Antrenörler, Mehmet Turgut, Mustafa Küçük, Masör: Mir Haydar Türkoğlu da hazır bulundular.

Vali Düzgün, bir süre sohbet ettiği takım yöneticileri ve sporcularla birlikte kendisine takdim edilen şampiyonluk kupası, takım flaması ve atkısı hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA