Basketbol Açıklaması

1 Haziran tarihlerinde Bursa'da yapılacak

İçel'de 10-11 Mayıs tarihlerinde başlayan, 3'e 3 oynanan maçların yanı sıra pek çok basketbol aktivitesinin de yer aldığı NBA 3X Türkiye, 7-8 Haziranda İstanbul'da sona erecek.
Beş şehirde yapılan turnuvalar sonucunda, 18 yaş üstü kategoride her şehirden kazanan takımlar 11 Ekim'de İstanbul'da, Türkiye şampiyonluğu unvanı için karşı karşıya gelecekler. Bu karşılaşmalar, dört kez NBA şampiyonu olan San Antonio Spurs ile beş kez Türkiye şampiyonu olan Fenerbahçe Ülker'in "NBA Global Games 2014" kapsamında buluşacağı maçın öncesinde gerçekleşecek.
Turnuvada üç veya dört oyuncudan oluşacak takımlar, 17 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere iki farklı yaş grubunda mücadele ediyor.
Bu yıl bir ilk olarak 18 yaş üstü kategorisinde Türkiye finallerini kazanan erkek ve kadın takımları, ocakta Londra'da yapılacak NBA 3X Avrupa finallerine katılma şansı yakalayacak. Avrupa finallerinde tüm NBA 3X Avrupa Turları kapsamında ülkelerinde şampiyon olan takımlar, diğer ülkelerdeki ekiplere karşı oynayacaklar. Tura katılan ülkeler arasında ise Fransa, İtalya, Rusya, İspanya ve Büyük Britanya bulunuyor.
Organizasyonda, 3'e 3 oynanan turnuvaların yanı sıra aktivitelerin arasında Avea Atış Yarışması, Adidas Yetenek Yarışması ve Banvit Knock-out Yarışması da bulunuyor.

Kaynak: AA