Atıcılık Valilik Kupası Sahiplerini Buldu

Atıcılık ve Avcılık İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Gençlik Haftası Valilik Kupası müsabakaları sonunda dereceye giren takım ve sporcular ödüllendirildi.


Atıcılık ve Avcılık İl Temsilciliği’nin 2014 yılı faaliyet programında yer alan Gençlik Haftası Valilik Kupası yarışları, 54 sporcunun katılımı ile Koçarlı -Yeniköy Fettah Günay Atış Poligonunda yapıldı. Müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın ve Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ile çok sayıda spor sever izledi. Yeniköy Fettah Günay Atış Poligonuna yeni alınan 15 adet tam otomatik trap makinesi ve 2 adet skeet makinesi de ilk defa kullanıma sunuldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, yaptığı açıklamada; “Müsabakalara katılımların çok yoğun olması bizi mutlu etmiştir. Türkiye’de iller arasında en başarılı il ve aynı zamanda en fazla sporcuya sahip olan il biziz. Bugün de müsabakalara 54 sporcunun katılması rekor bir katılımdır. Aynı zamanda poligona aldığımız yeni makinelerimizle daha iyi ve yaklaşık 100 sporcunun katılabileceği müsabakalar yapılabilecektir. Makineler hakkında sporcularımızdan aldığımız olumlu düşünceler de bizleri çok mutlu etti. Sporcularımız daha önce manüel makinelerle çalışıyorlardı şimdi tam otomatik ve modern makinelerle çalışıyorlar. Var olan ilimiz sporcularının başarısı artarak devam edecektir. Ayrıca skeet atış kulelerinin devreye girmesiyle sporcu sayımız daha da artacaktır. İl merkezimizde bulunan Baltaköy’deki atış poligonumuzun yapımıyla ilgili maliyet çalışması yapılmakta olup Spor Genel Müdürlüğümüzden ödenek gönderileceği belirtilmiştir. Bütün hayalimiz merkezde güzel bir atış poligonun yapılmasıdır. Aydın iline vermiş oldukları desteklerden dolayı Atıcılık ve Avcılık Federasyonuna ve atıcılığa ilgi duyan herkese teşekkür ederim” dedi.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takım ve sporcular şu şekilde oluştu: Takımlarda; Nazilli Atıcılık ve Avcılık Kulübü 103 puanla 1’inci, Kuşadası Atıcılık ve Avcılık Kulübü 101 puanla 2’nci ve Aydın Zafer Atıcılık ve Avcılık Kulübü 99 puanla 3’üncü oldu.

Yıldız Bayanlarda; Makbule Tultak 1’inciliği elde etti. Genç Erkeklerde; Muhammed Demir 1’inci, Hakan Ören 2’nci ve Mustafa Ak da 3’üncü oldu. Büyük Erkeklerde ise Ali Çıkıkçı 1’inci, Hasan Çapar 2’nci, Cenk Gengin 3’üncü, Mehmet Tuncer 4’üncü, Cahit Sabancı 5’inci ve Durmuş Kamaman da 6’ncılığı elde etti.

Kaynak: İHA