'Yıldız Futbolcu Eğitim Merkezi Projesi'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Ülker iş birliğiyle hayata geçirilen "Yıldız Futbolcu Eğitim Merkezi Projesi" kapsamında Erzurum'da "UEFA Grassroots Günü" şenliği düzenlendi.

Projede yer alan Artvin, Ağrı, Ardahan, Kars, Bayburt, Bingöl Erzurum, Erzincan'dan gelen 360 sporcu, kentteki futbol sahasında organize edilen müsabakalarda karşı karşıya geldi.
TFF Erzurum Bölge Antrenörü Kemal Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralıksız olarak devam ettirilen projenin şenliğini yaptıklarını söyledi.

Coşkun, şenliğe 2002, 2003, 2004 doğumlu 360 sporcunun katıldığını belirtti.

Sporcuların değerlendirmelerini yapmak için antrenörlerle bir toplantı yapacaklarını ifade eden Coşkun, "Çocuklarımızın gelişimin takip ediyoruz. İleride hem kulüplerimiz hem de milli takımımız için Türk futboluna kazandırılması için bir çalışma yapıyoruz" dedi.

Coşkun, kendileri için sonucun değil oyuncuların gelişiminin önemli olduğuna değinerek, "Sonuçtan ziyade burada fair-play içinde futbol oynanmasını istiyoruz. Gayet yetenekli oyuncular olduğunu tespit ettik. Bu konuda da inşallah Türk futboluna faydalı olacak nesilleri yetiştireceğiz. Burada seçme yok zaten hepsi seçilmiş, değerlendirilmiş oyuncular" diye konuştu.

Kaynak: AA