Bandırma Motoban Kulübü Başkanı Ok Açıklaması

Bandırma Motoban Kulübü Başkanı Mustafa Ok, Türkiye Motosiklet Federasyonunun yaptığı çalışmalar sonrasında ülkemizde son yıllarda dünya statüsünde sporcular yetişiyor.

Bandırma Motoban Kulübü, yaz sezonun gelmesiyle motokros sezonunu sonlandırdı. Kulüp bünyesindeki sporcular, Erdek'in Kirazlı Manastırı'nda yaptıkları gösteri sürüşlerinin ardından toplu halde piknik yaparak sezonu kapattılar.
Ok, yaptığı açıklamada, Türkiye'de motokros sporuna olan ilginin her geçen gün arttığını belirterek, "Türkiye Motosiklet Federasyonunun yaptığı çalışmalar sonrasında ülkemizde son yıllarda dünya statüsünde sporcular yetişiyor. Sadece federasyon desteğiyle gerek yurt içinde gerekse yurt dışında istikrarlı olabilmek her sporcu için mümkün değildir. Bunun için motor sporlarına destek veren sponsorların sayısının her geçen gün artması gereklidir" dedi.

Motokros sporunun diğer spor dallarından çok farklı olduğuna dikkati çeken Ok, şunları kaydetti:
"Motokros sporu için sadece fiziksel kondisyon yetmiyor. Motor sporları ithalat sektörüne dayalı pahalı araçlardan yapılıyor. Durum böyle olunca da işin maddi boyutu ön plana çıkıyor. Bir motosikletin 15 bin avro bir lastiğinin de 400 avro olduğu günümüz şartlarında dar gelirli birinin motokros yapabilmesi zor gözükmektedir. İlçemizin nüfusu 150 bini bulmasına rağmen Bandırma'da motokros sporlarıyla uğraşan sporcu sayısı 40'ı geçmiyor."

Kaynak: AA