Ampute Futbol Süper Ligi

Ampute Süper Ligi’nde mücadele eden Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nün Şahin Aydın başkanlığındaki yeni yönetimi spor basını ile kahvaltıda bir araya geldi.


Turgut Özal Aile Çay Bahçesi’nde organize edilen kahvaltıda konuşan Şahin Aydın, ampute futbolun Malatya için önemine değinerek, “Göreve geldiğimizde takım küme düşme aşamasındaydı. Tabi oyuncu arkadaşlarımızın özverisiyle ve bizimde acizane desteğimizle Allah’ın da izniyle ligde kalmayı başardık. Takımın ligde kalması sevindirici oldu ama tüm sıkıntılarımız da bitmedi. Yeni sezon öncesi maddi imkansızlıklar var. Örneğin ilçelerde oturan sporcularımız var bu oyuncuların antrenmanlara gelip gitmesi için ekonomik desteğe ihtiyacımız var. Buradan ben Selahattin Gürkan başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Takımı bünyesine katabileceğini söyledi.

Burada Türkiye'mizin aslan gibi gazileri var. Ülke için canını kolunu bacağını feda eden insanların yaşama tutunma gayreti var. Sağ olsun Selahattin Başkanımız bize sahip çıkabileceğini söyledi.

Bize şehirde böyle destekler verilmesi halinde beklide Ampute Süper Liginde Şampiyon dahi olabiliriz” dedi.

Ampute Futbol Takımının eski antrenörü Ruhi Arslanboğa ise, Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün, Malatya'nın Ampute Futbol Süper Ligi'ndeki tek temsilcisi olduğunu ifade ederek, "Ampute zor bir spor branşı ve gerçekten destek ve ilgi isteyen bir oyun. Tabi ben geçtiğimiz yıllar arkadaşlarla birlikteydim. Burada çok iyi bir sporcu potansiyeli var ama onları bir araya toplamak zor. İnşallah Şahin Aydın’ın bu sahiplenmesi burada yeni bir oluşumu da beraberinde getirir. Ben her türlü desteği veririm elbette. Çünkü bu sporcular bizim gazilerimiz. Şuan takımdan ayrıldım ama dışarıdan her türlü yardım ve bilgiyi verebilirim. Kulüe destek verildiğinde ben bu takımın şampiyon olacağına inanıyorum. Türkiye’de, Ankara’nın doğusunda ismimizi herkese duyurduk. Şehir destek olursa tıpkı Ankara takımı gibi Malatya’nın adı da tüm Dünya’ya duyurulabilir. Allah yollarını açık etsin” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA