Ağrılı Sibel'in Hedefi Türkiye Şampiyonluğu

Taşlıçay ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Sibel Bucak, Türkiye Okullararası Satranç Şampiyonluğu'nda birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor.

Babası Fevzi Bucak sayesinde satranca başlayan Bucak, okul ve ev işlerinden arda kalan zamanlarını 26-30 mayıs tarihleri arasında Hatay'ın İskenderun ilçesinde gerçekleştirilecek şampiyonanın hazırlıklarını sürdürerek geçiriyor.
Bucak'ın babası Fevzi Bucak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızını satrançla kendisinin tanıştırdığını belirterek, arkadaşlarıyla otururken satranç sporunun zekayı geliştirdiğini öğrendiğini söyledi.

Bunun üzerine satranç takımı alarak eve gittiğini ifade eden Bucak, "Eşim ilk gördüğünde eve getirmeme kızdı. 'Çocuk bununla oynarsa derslerinden geri kalır' dedi.

Ben de satrancın zeka geliştirdiğini söyledim. Sonra Sibel satranç oynamaya başladı.

Gün geçtikçe geliştirdi ve önüne gelen herkesi yendi" dedi.

Bucak, kızının girdiği turnuvalardan başarıyla döndüğünü anımsatarak, Türkiye şampiyonu olacağına inandığını belirtti.

Satrançta bölge, il ve ilçe şampiyonlukları bulunan Bucak'ın antrenörü Veysi Arslan da sporcusuna turnuvalara başvurduğu zaman olumsuz bakıldığını anımsattı.
- "Birincilik için yarışacağız"
Kendilerine 'köy yerinde ne kadar başarılı olabilir siniz?' denildiğini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:
"Ard arda 3 yıldır Sibel'in sayesinde derecelere girdik. Son olarak 1 ay önce Kahramanmaraş'ta düzenlenen yarı final maçlarında Sibel, 13 ilin katıldığı turnuvada bölge şampiyonu oldu. 26 Mayıs'ta ise İskenderun'da düzenlenecek Türkiye Satranç Şampiyonası'nda birincilik için yarışacağız. Sibel'e güveniyoruz, orada en güzel şekilde ilimizi temsil edeceğine ve iyi bir dereceyle köye döneceğine inanıyoruz."
Şampiyonanın hazırlıklarını arkadaşı Yemen Arslan ile sürdüren Sibel Bucak da özel satranç okulları ve kolej öğrencileriyle yarışacak olmasının kendisini heyecanlandırmadığına dikkati çekti.
Çeşitli yarışmalarda dereceleri bulunduğunu ifade eden Bucak, "Köy yerinde şampiyonaya hazırlanmak hiç kolay olmadı. Neredeyse satranç bilen herkesle oynayarak antrenman yaptım. İnanıyorum ki Türkiye Şampiyonu olarak döneceğim. Satranç maceramda öğretmenimin ve babamın çok payı var. Onların emeklerini güzel bir dereceyle ödüllendireceğim" diye konuştu.

Kaynak: AA