Soma'daki İşçiler İçin Ter Döküyorlar

Antalya'da, Manisa'nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden işçilerin yakınları ve Alanya Süleymanlar Köyü İlkokuluna yardımda bulunmak amacıyla aralarında Tanju Çolak, Selim Özer, Deniz Barış gibi ünlü futbolcuların da yer aldığı mini futbol turnuvası düzenlendi.

Almanya'nın Antalya Konsolosluğu ve Rixos Lares Otel'in ev sahipliğinde otelin sahasında gerçekleştirilen turnuvaya Türkiye, Rusya, Fransa ve Almanya takımları katıldı.

Türkiye'yi temsilen Rixos çalışanları ile Almanya Konsolosluğu, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Rusya Büyükelçiliği'nden oluşan takımlar eleme usülü maçlar yaptı.
Turnuvaya eski milli futbolcu Tanju Çolak, Selim Özer, Medical Park Antalyaspor'dan Deniz Barış ve eski hakem Kuddusi Müftüoğlu da katıldı.

Alman Konsolos Yardımcısı Jörg Jarstenav, gazetecilere yaptığı açıklamada, dostluğu pekiştirme ve yardımlaşma adına böyle bir turnuvada yer aldıklarını söyledi.

Açılan stantlardan elde edilen gelirlerin Soma'daki faciada yaşamını yitiren işçilerin ailelerine ve Alanya Süleymanlar Köyü İlkokuluna yardım amaçlı gönderileceğini belirten Jarstenav, maden işçileri için başsağlığı temennisinde bulundu.
Eski Milli futbolcu Tanju Çolak da anlamlı bir organizasyonda yer aldığını belirterek, son derece mutlu olduğunu kaydetti.

Çolak, turnuvada favori takımının ise Türkiye olduğunu söyledi.

Turnuvanın ilk top vuruşunu Çolak yaptı.

Kaynak: AA