Potada Maçın Ardından

Banvit Basketbol Kulübü Başantrenörü Dimitrios Itoudis, Galatasaray Liv Hospital karşısındak aldıkları mağlubiyete ilişkin, "Bugün çok kötü bir hücüm performansımız vardı. Sezon başından bu yana en kötü maçımızı yaptık" dedi.

Itoudis, maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Galatasaray'ın kendilerinden daha iyi oynadığını dile getirdi.
Kendilerinden daha iyi oynayan bir takıma karşı kaybettiklerini belirten İtoudis, şöyle konuştu:
"Bugün çok kötü bir hücum performansımız vardı. Sezon başından bu yana en kötü maçımızı yaptık. Galatasaray Liv Hospital iyi bir takım. İyi bir takıma karşı kazanmak istiyorsanız, kötü hücum etme gibi bir hakkınız yok. Kaçırdığımız şutlar daha önceden çalışılmış ve hazırlanmış şutlardı. Maalesef bu şutları sokamadık. Bu yüzden kaybettik. Müsabaka boyunca bizleri destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ederim. Onları bugün mutlu edemediğimiz için üzgünüm. Pazar günü oynayacağımız maçta onların desteğine ihtiyacımız var. Kısa süre içerisinde, maçtaki hatalarımız üzerine analizimi yaparak, bir sonraki maçta, kaçırdığımız şutları sokacağız."

-Galatasaray Liv Hospital cephesi-
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergün Ataman da play-off yarı final müsabakasında deplasmanda galibiyetle başladıklarını, 1-0 öne geçerek saha avantajını kendi lehlerine çevirdiklerini aktardı.
Kendi açılarından çok önemli bir sonuç elde ettiklerine dikkati çeken Ataman, şunları kaydetti:
"Maçın birinci dakikasından son dakikasına kadar çok iyi savunma yaptık. Banvit'in pota altı skorerlerini ciddi anlamda önleyerek onları dış atışa mahkum ettik. Hızlı hücumla kolay basket üretmeyi başardık. Banvit'in bize göre savunmada eksiklikleri var. Maç boyunca onların bu eksik noktalarından hücum etmeye çalıştık. Bunda da büyük ölçüde başarılı olduk. Kısmen hatalar ve top kayıpları yaptık. Gereksiz bir teknik faulle onları maça ortak ettik. Son periyotta akıllı oynayıp sahadan net bir sonuçla ayrıldık. Pazar günü oynayacağımız ikinci karşılaşmaya da aynı ciddiyetle çıkarak kazanacağız."

Kaynak: AA