''1 kuruş...''

Başkan Fikret Orman, Olağanüstü Tüzük Tadil Kongresi'nin bitiminde yaptığı konuşma ile eleştirilere cevap verdi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Olağanüstü Tüzük Tadil Kongresi'nin bitiminde yaptığı konuşma ile eleştirilere cevap verdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın ve sonrasında 400 kişinin kulübe üye yapıldığı eleştirilerine Orman, "400 isim var, üye yapılmıyor dendi. Listeni al gel bizzat ilgileneceğim. İki senede yapmış olduğumuz üye sayısı beş bindir.

Fenerbahçeli, Galatasaraylı üye çok konuşulan konu. Ancak yeni üyenin hangi takımdan olduğunu bulmak izafi konudur. Tüzüğümüz buna müsait değil" diye cevap verdi.

"BİR KURUŞ YOKTUR"

Orman Kartal Yuvası mağazalarında yaşanan yolsuzlukların tekrar gündeme getirilmesi üzerine "Bunu bulan, ortaya çıkaran biziz. Üstünü örten değil, savcılığa suç duyurusunda bulunan biziz. Savcılık delilleri toplayıp dava açıyor.

Hukuksal olarak bunun haricinde yaptırım durumumuz yok. Hapse atacak gücüm yok. 'Bunu işe alan arkadaşlar istifa etti mi?' diye soruluyor. Benim şirketlerimde de yolsuzluklar oluyor. İşe aldığınız kişi, bir suistimal yaptı diye patronun şirketi sattığı, kapattığı nerede görülmüş.

Üstü örtülüyormuş gibi konuşulması beni çok üzmektedir. Beşiktaş'ta üstünü örteceğimiz bir kuruş yoktur" şeklinde açıklama yaptı.

"HİÇ BİR DAVAYI GERİ ÇEKMEDİK"

Fulya projesinin ilk günden beri takipçilerinin kendileri olduğunu belirten Fikret Orman "Buranın da takipçisi ilk günden itibaren biz olduk. Şikayeti geri çektiğimizi söyleyen müfteridir. İç İşleri Bakanlığı'na dilekçe verip müfettişlerden inceleme isteyen biziz.

Hiçbir davayı geri çekmedik. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Dedikoduyla çoluk çocuğu örgütleyenleri de kınıyorum. Senelerdir bekleyen konuların benden ve yönetim kurulundan beklenmesi bana ağır geliyor" diye konuştu.

"HER AYIP KENDİNİ BAĞLAR"

Fenerbahçe'nin cezası ile ilgili kulüp sitesinden yapıln resmi açıklamaya gelen eleştirileri de yanıtlayan Orman, "Fenerbahçe ile ilgili açıklama sadece iyi niyet açıklamasıydı. Antrenörlerin, oyuncuların cezası ertelendi, 'taraftarların da ertelensin' dedik.

İyi niyet dalgasıydı. Fenerbahçe Kulübü'nün taraftarı Süleyman Seba aleyhine bağırmış. Her bağıran taraftara Beşiktaş Kulübü yanıt vermez. Ona o kulübün yöneticileri yanıt vermeli. Her ayıp kendini bağlar.Beşiktaş asaletin takımıdır, biz de o asaletle yönetiyoruz.

O ayıp kendilerini bağlamaktadır. Süleyman abi konusunda unutmayalım ki Beşiktaş'ta en çok üzen bizim taraftar grubumuz olmuştur" dedi.