Sakaryaspor, Borç Batağından Çıkış Arıyor

Spor Toto 3. Lig'de kümeye düşmekten son hafta mücadelesiyle kurtulan Sakaryaspor Kulübünün yönetimi, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, milletvekilleri ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının (SATSO) yetkilileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'la görüştü.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bakanlıktaki toplantının iki saat sürdüğü belirtildi.
Açıklamanın devamında İslam'ın şu ifadelerine yer verildi:
"Sakaryaspor, Türk futbol tarihine ismini yazdırmış pek çok futbolcu ve teknik adam yetiştirmiştir. Kulübü içinde bulunduğu zor durumdan çıkarıp, kısa ve orta vadede yapacağı planlamalarla ayakları üstünde duran takım haline getirmeyi arzu ediyoruz. Bir takımın yaşayıp yaşamayacağına karar verecek o şehrin halkıdır. Spor kulüpleri şehrin halkı, eşrafı, iş adamları, diğer temsilcileri ile o kulübü destekliyorsa yaşayabiliyor. Kamunun, devletin şehir kulüplerini finanse etmeleri gibi bir durum mümkün değildir. Sakaryaspor'un içine düştüğü durumdan kurtarılması, kulübün eski borçlarının ödenerek yeni sezona hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Daha önce de söylediğim gibi bu ancak şehrin elini taşın altına koymasıyla başarılabilecek bir durumdur.
Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Kulübün içinde bulunduğu durum bizi son derece ilgilendiriyor, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."
Açıklamada, kulübün geleceğiyle ilgili toplantıların devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: AA