Mersinli Okçu Aleyna Akçınar, Avrupa Şampiyonu Oldu

Nokta Okçuluk İçel Spor Kulübü sporcularından dünya şampiyonu Aleyna Akçınar ile Betül Demir, Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da düzenlenen Avrupa Gençler ve Yıldızlar Okçuluk Şampiyonası ve Junior Cup 1. Ayak yarışmalarında büyük bir başarıya daha imza attı.


Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da düzenlenen Avrupa Gençler ve Yıldızlar Okçuluk Şampiyonası ve Junior Cup 1. Ayak yarışmalarında, Makaralı Yay Yıldız Bayanlar kategorisinde Aleyna Akçınar, Begüm Topkarcı ve Simge Güçlü’den oluşan milli takım rakiplerini birer birer devirerek Avrupa şampiyonu oldu. Aynı yarışmada Makaralı Yay Genç Bayanlar kategorisinde yarışan İçelli okçu Betül Demir, Yesim Bostan ve Ecem Cansu Coşkun’dan oluşan milli takım da Avrupa 3’üncü olarak büyük bir başarı elde etti.

Yarışmada, Makaralı Yay Yıldız Bayanlar Milli Takımı Rusya'yı finalde 220’ye 207 atarak Avrupa takım şampiyonu olmayı başardı. Makaralı Yay Genç Milli Takımı da İsveç ile yaptığı karşılaşma sonrası 221'ye 215 atarak Avrupa 3’üncüsü oldu. Milli okçu Aleyna Akçınar, daha önce de Fransa'nın Nimes kentinde düzenlenen Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası Makaralı Yay genç Bayanlar kategorisinde Dünya şampiyonu olmuştu

Milli okçular Aleyna Akçınar ve Betül Demir’in antrenörü Aytekin Ataş, alınan sonuçlardan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Zirveye adım adım ilerliyoruz. En büyük hedefimiz bireysel başarı sağlamaktır. Bugüne kadar çok sıkıntı çektik ama sıkıntılar bize her zaman güç verdi. Ben önce kendime ve sporcularıma güvendim. Çok çalıştık, azmettik, sabrettik ve kazandık. Sporcularımı ve diğer milli takım sporcularını tebrik ediyorum. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz ve daha başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

Kaynak: İHA