Erzurum'da Bisiklet Halk Yarışı Düzenlenecek

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle bisiklet halk yarışı düzenlenecek.

Erzurum Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Kocaman, yaptığı açıklamada, yarışların bisiklet sporunun gelişmesi ve kullanımının artırılması amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Kocaman, pazar günü Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu önünden başlayan yarışların Palandöken Gençlik Merkezi önünde sona ereceğini, ilk üçe girenlere madalya ve kupa verileceğini ifade etti.

Yarışlara kayıtların aynı gün yapılacağına dikkati çeken Kocaman, "Erzurum'da birçok bisiklet faaliyeti yapılması planlanmaktadır. Bunlardan en önemlilerinden birisi 1 Haziran'da Palandöken Kayak Merkezi'nde yapılacak MTB Cup olacak. Uluslar arası dağ bisikleti olan yarışlar öncesinde Erzurum halk yarışlarında iyi bir prova yapmış olacağız. Pazar günü tüm Erzurum halkını yarışlara bekliyoruz" ifadelerini kulandı.
Yarışların başlangıç noktasına kontrol masası kurulacağını belirten Kocaman, bisikletlerin kontrol edilerek yarışa dahil edileceklerini vurguladı.
Kocaman, bisikleti olmayanlara kiralama yoluyla yardımcı olacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA