Annesinin Keşfettiği Yeteneğiyle Yeni Hedeflere 'Kulaç' Atıyor

Annesinin mücadelesiyle yüzmeye başlayan ve 8 aylık çalışmayla Türkiye Şampiyonu olan 13 yaşındaki engelli sporcu Berke Çetindağ, Avrupa ve Dünya şampiyonalarına kulaç atıyor.

Doğduğunda tek kolu dirsekten olmayan ve annesinin tabiriyle hayata 1-0 yenik başlayan Çetindağ, kendisini yüzme branşında yetiştiriyor.
Yaklaşık 1,5 yıl önce yaz okulları kapsamında yüzme kursuna gönderdiği oğlunun yüzme alanında başarılı olduğunu gören Burcu Çetindağ, oğlunu iyi bir sporcu olabilmesi için yarışmalara gönderme kararı aldı. Annesinin mücadelesiyle Türkiye Şampiyonası'na katılan Berke Çetindağ, bir gümüş, bir de bronz madalyanın sahibi oldu.
Oğlunun profesyonel bir şekilde mücadele edebilmesini sağlamak için Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu'ndan destek isteyen Burcu Çetindağ, oğlunun Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Çalışkan'ın da girişimleriyle Akdeniz Üniversitesi Spor Kulübü bünyesinde çalışmaya başlamasını sağladı.
8 ay boyunca Akdeniz Üniversitesi Spor Kulübü'nde antrenör Özgün Dizlek ve antrenör yardımcısı Mustafa Kara gözetiminde çalışan Berke Çetindağ, en son katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda ise 100 metre kurbağalama stilde birinci, 50 metre serbest stilde, 100 metre serbest stilde ve 100 metre sırtüstü stilde ikinci oldu.
Henüz yolun başında olduğunu ve gerçekleştirmek istediği büyük hedeflerin bulunduğunu anlatan Çetindağ, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında mücadele etmek ve iyi bir sporcu olmak istiyor. Yüzmeyi çok sevdiğini söyleyen Çetindağ, "Yüzmek vücudumu formda tutuyor ve beni mutlu ediyor. Yüzerken biraz zorlanıyorum, yüzmede kol çekişi önemli olduğu için daha yavaş yüzüyorum ama benim için büyük bir engel değil" diye konuştu.

Engelini kendisine hiçbir zaman sorun etmediğini vurgulayan Çetindağ, "Doğduğumda annem, hayata 1-0 yenik başladığımı düşünmüş ama ben annemin keşfettiği yeteneğimle birçok insanı geride bıraktığımı düşünüyorum" dedi.

- 8 aylık çalışmayla Türkiye şampiyonluğu
Antrenör Özgün Dizlek de Berke Çetindağ'ın, kendisine geldiğinde kondisyon ve stil açısından iyi olmadığını ama 8 aylık düzenli bir çalışmayla Türkiye şampiyonluğunu elde ettiğini söyledi.

Çetindağ'ın yüzme alanında yetenekli olduğunu anlatan Dizlek, "Keşfedilmesi konusunda annesini tebrik ediyoruz. Burcu hanımın bireysel mücadelesiyle Berke, bugün bu aşamada" diye konuştu.

Dizlek, Berke Çetindağ'ın haziran ayında milli takım kampına katılacağını ve Ukrayna'da düzenlenecek müsabakada Türkiye adına mücadele edeceğini bildirdi. Dizlek, Çetindağ'ı dünya şampiyonu olarak görmek istediklerini kaydetti.


Kaynak: AA