Türkiye Özel Sporcular Yüzme Şampiyonası Başladı

Özel Sporcular Spor Federasyonu ve Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Özel Sporcular Yüzme Şampiyonası başladı.

Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu'ndaki şampiyonaya, 21 ilden, 66 engelli sporcu katıldı.

Şampiyonanın açılış törenine, Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, federasyon il temsilcisi Uğur Dağlar, antrenörler ve sporcuların aileleri katıldı.

Başkan Birol Aydın, engelli sporcularla ilgili çalışmalarda Bursa'nın öne çıktığını belirterek, bundan sonra da çeşitli organizasyonları bu kentte düzenlenmeyi amaçladıklarını söyledi.


Şampiyonanın Bursa'da düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu belirten Şahin ise engelli sporcuların daha rahat spor yapması için yürütülen çalışmalar kapsamında illerinin pilot il seçildiğini hatırlatarak, "Özellikle son iki yılda il merkezi ve ilçelerimizde engelli eğitim kurumlarıyla yaptığımız işbirliği doğrultusunda, binlerce engelli çocuğun sporla engellerini kaldırmak için önemli çalışmalar yürüttük. Birçok antrenörümüz, işitme ve görme engelli sporcularımızı branşlarında müsabakalara hazırlıyor" diye konuştu.

Engelli sporcular açılış töreninde Soma'daki maden faciasıyla ilgili pankart açtı.
Yüzme şampiyonası, 23 Mayıs Cuma günü sona erecek.

Kaynak: AA