Tb3l Şampiyonu Gediz Üniversitesi Oldu

Türkiye Basketbol 3. Ligi (TB3L) Final Grubu karşılaşmaları Adana'da sona ererken Gediz Üniversitesi şampiyon olarak bir üst lige yükseldi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde yapılan yazılı açıklamaya göre, Menderes Spor Salonu'nda gerçekleştirilen final maçlarında Aşut İçel, Afyon Belediye'yi 83-71, Adanaspor, İstanbulspor'u 79-66, Gediz Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi'ni 79-70 yendi.
Gediz Üniversitesi, final grubu karşılaşmalarını şampiyon olarak tamamlarken, ikinci Aşut İçel, üçüncü ise Melikşah Üniversitesi oldu. Final Grubu'nu ilk üç sırada bitirmeyi garantileyen Gediz Üniversitesi, Aşut İçel ve Melikşah Üniversitesi önümüzdeki sezon Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde yer alacak.
Takımlara kupa, madalya ve diğer ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Eski Başkanı Başmüfettiş Hasan Çelik, Spor Şube Müdürü Kazım Tekin ile Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Rıza Öztürk verdi.
Turnuvanın en başarılı oyuncusu seçilen Gediz Üniversitesi'nden Eren Ocaktürk'e plaketini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi verdi.
Şampiyon olan Gediz Üniversitesi sporcu, teknik kadro ve diğer görevlileri salon içinde uzun süre sevinç gösterilerinde bulundu.
Öte yandan final grubunda ilk üç sıraya giremeyerek 2014-2015 sezonunda Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne katılma hakkını elde edemeyen Adanaspor'da büyük üzüntü yaşanıyor.
Namağlup geldiği finallerde başarılı olamayan Adanaspor'da yönetim ile teknik heyet büyük üzüntü yaşarken gözler TBF'den gelecek habere çevrildi.
İçel Büyükşehir Belediyespor, Antalya Büyükşehir Belediyespor, Aliağa Petkim gibi bazı kulüplerin yeni sezonda 2. Lig'e katılmama risklerinin olduğunu öğrenen Adanaspor Kulübü yetkilileri federasyondan bu konuda haber bekliyor. Yeni sezonda 2. Lig'den çekilen veya katılmayan takımların yerine öncelikli olarak TB3L finallerinde 4. sırada yer alan Adanaspor'un davet edileceği öğrenildi. Bu gelişme üzerine turuncu-beyazlılarla 2.Lig'e katılabilme yolunda umutlu bir bekleyiş başladı.

Kaynak: AA