Şehitkamil Belediyesi Satranç Gençlik Kupaları Sahiplerini Buldu

Şehitkamil Belediye Başkanlığınca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde organize edilen ve 700’ün üzerinde sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Şehitkamil Gençlik Satranç Turnuvasında şampiyonlar belli oldu.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği basketbol, futbol ve satranç turnuvalarıyla binlerce gence profesyonel şartlarda spor yapma imkânı sunan Şehitkamil Belediyesi, 16-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde 700’e aşkın sporcunun katılımı ile başarılı bir satranç turnuvasına daha imza attı. Turnuva öncesinde Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’ni dolduran binlerce satranç sevdalısı Manisa Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin manevi huzurlarında saygı duruşunda bulunarak turnuvaya start verdi. İsviçre sistemine göre 7 tur üzerinden oynanan turnuvada 9 farklı kategoride 54 sporcu kupa ve madalya almaya hak kazandı.

ŞAMPİYONALARDA BURUK SEVİNÇ
Şehitkamil Belediyesi Satranç Gençlik Turnuvasında gerçekleştirilen binlerce akıllı hamle neticesinde şampiyonluk iplerini göğüsleyen kategori birincileri elde ettikleri başarılar sonrasında buruk bir sevinç yaşadılar. Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Fatih Remzi Ekinci Şehitkamil Belediyesi Satranç Gençlik Kupası sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Şehitkamil Belediyemize satranç branşına vermiş oldukları büyük destekten dolayı bir kez daha şükranlarımı sunmak istiyorum. Her yıl olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını coşku ile kutlamayı arzu ederdik ancak millet olarak Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerimizin acısını yaşıyor ve paylaşıyoruz, turnuvaya katılan tüm sporcularımıza bu konuda turnuva boyunca göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA