Mandıralı, Şampiyonluğa Oynayacak Takım Kurmak İstiyor

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, ligi 4'üncü bitirmenin Trabzonspor için arzu edilecek bir pozisyon olmadığını ancak mevcut şartlarda yapabileceklerinin en iyisini yaptıklarını söyledi.

Mandıralı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor'da kalıp kalmayacağı konusunu gündeme getirmek istemediğini, takımda devam edecekmiş gibi gelecek sezonun kadro oluşumu planlamasını yaptığını belirtti.

Bordo-mavili kulübün CEO'su Burak Gürdal ile transfer konusunda bir araya geldiğini ifade eden Mandıralı, "Takımın başındaymış gibi transfer çalışmalarını yapıyoruz. Şampiyonluğa oynayacak takım kurmak istiyoruz. Takımda gitmesi, kalması gereken oyuncular konusunda düşüncemi sundum. Başarıya aç, ekmeğin peşinde koşan, karakteri sağlam, Trabzonspor formasının yakıştığı oyuncular arıyoruz. Şampiyonluğa, zirveye oynayacak takım kurmak istiyoruz" dedi.

Ligde mevcut oyuncu kadrosuyla önemli işler yaptıklarını ifade eden Mandıralı, şöyle devam etti:
"Oyuncu arkadaşlarımı, saha içinde, dışında herkesi kutluyorum. Biz oyuncularımıza yeri geldi ağabeylik, yeri geldi babalık yaptık. Sevgi ve saygıyla dayanışma ruhunu, takımdaşlığı ortaya koyduk. Oyuncularına çok teşekkür ediyorum. Trabzonspor için ligi 4'üncü bitirmek arzu edilen bir pozisyon değil ama şartlar içinde yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Herkesin amacı, yüreğindeki şampiyon olmak ama bu süreci iyi ayarlamak, yönetmek lazım. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Şampiyonluk sadece bizim bilgimizle olmaz, bunun için bütün Trabzonspor etkenlerinin bir araya gelerek birlik içinde olması lazım. Sağlıklı bir yapı, doğru oyuncularla şampiyonluk neden gelmesin. Trabzonspor'un hedefi her zaman şampiyonluk olmalıdır ama bunun planlaması iyi yapılmalıdır."
Görevde bulunduğu sürede hiçbir takıma ezilmediklerini dile getiren Mandıralı, "Futbolu 'dik oynayacağız' dedik. Bundan kastım oyuncularımın karakter yapısı, ekmeğine sarılması, formayı iyi temsil etmesi, taraftara, futbol kamuoyuna keyifli futbol izlettirmek. Hiçbir takıma karşı ezilmedik. Hep taraftarımıza, camiamıza oynadığımız futbol ile keyif vermeye çalıştık. Bunu da yaptığımızı düşünüyorum. Amaç daha iyi olmak. Hedefimiz hep dik oynamak olacak. Bu felsefimiz hiç değişmeyecek" diye konuştu.

Trabzonspor'da lig bitiminin ardından savunma oyuncusu Mustafa Yumlu'nun İstanbul'da nefes problemi nedeniyle ameliyat olduğu, Mandıralı'nın da futbolcuyu ziyaret ettiği öğrenildi.


Kaynak: AA