Karşıyakalı Çocuklar Bayram Edecek

Yaz aylarının gelmesi ile çocuklara yönelik hizmeti artıran Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelindeki 17 spor sahası ile 23 çocuk oyun parkını yenileme kararı aldı.

Proje kapsamında basketbol, tenis ve voleybol sahalarına akrilik kaplama yapılacak, futbol sahaları ise suni çimle kaplanacak. Parklara yeni oyun üniteleri konulacak ve ‘engelsiz’ parklar yaratılacak.
SPOR SAHALARI YENİLENECEK
Kent genelindeki spor sahalarını ve oyun parklarını yenileyecek olan Karşıyaka Belediyesi, yaz boyunca çocuklara ‘bayram’ havası yaşatacak. Proje kapsamında ilk olarak, eskiyen ya da zamanla zarar gören spor sahaları revize edilecek. 9 adet basketbol, 5 adet tenis, 2 adet futbol ve bir adet voleybol sahası baştan yaratılacak. Basketbol, tenis ve voleybol sahalarına akrilik kaplama yapılacak, futbol sahaları ise suni çimle yeniden düzenlenecek.

ENGELSİZ PARKLAR
Çocukların yaz boyunca oyunlar oynayacakları parklara da el atan Karşıyaka Belediyesi, toplam 23 parka yeni oyun üniteleri koyacak. 15 adet salıncak, 15 adet tahterevalli alımı da yapılacak. Alınan ünitelerin 5 tanesi okullara monte edilecek. Proje kapsamında 7 adet de engelsiz çocuk parkı oluşturulacak.

HEDEF MODERN PARKLAR YARATMAK
Çocukların ve gençlerin oyun alanlarını yenilemek ve geliştirmek için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Yaz aylarında, çocuklarımızın daha güvenli ve daha konforlu alanlarda oyunlar oynamalarını, eğlenmelerini istiyoruz. Bu kapsamda bir çalışma yaptık. İlçe genelinde modern parklar ve oyun alanları yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA