Şampiyona Düğünde Bile Rahat Yok

Evlilik hazırlığı yapan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, düğün öncesi milli takım kampına katılacak.

Son olarak Azerbaycan'da düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkan milli sporcu, düğün arifesinde bile çalışmalarına devam edecek.
Dünya evine 7 Haziran'da girecek olan Tazegül, milli takımın Çin Grand Prix'si öncesinde, 2-12 Haziran tarihlerinde düzenleyeceği kamptaki yerini alacak.
Tekvando Milli Takımı'nın kampı, Tazegül'ün hem düğün hazırlıklarını yapabilmesi hem de kampa katılabilmesi için yaşamını sürdürdüğü Almanya'da gerçekleştirilecek.
Gurbetçi tekvandocuyu, düğünde milli takım arkadaşları da yalnız bırakmayacak. Milli takım kampına katılacak sporcular ve Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Servet Tazegül'ün en mutlu gününde yanında olacak.
2016 Rio Olimpiyatları için puan veren Çin Grand Prix'i 4-6 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

- "Servet'i yalnız bırakmayız"
Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklama, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan milli sporcu Tazegül'ü düğünde yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Londra Olimpiyatları öncesi de Almanya'da kamp yaptıklarını belirten Şahin, "Çin Grand Prix'i olimpiyata kota almak için önemli bir turnuva. Servet, dolayısıyla Nürnberg'deki kampa katılacak. Mili sporcumuz antrenmanını yaptıktan sonra düğününe gidecek" diye konuştu.


- İki tekvandocu dünya evine girecek
Servet Tazegül, kendisi gibi tekvandocu Melda Akcan ile evlenecek.
Almanya'nın Fürth kentinde 7 Haziran Cumartesi günü yapılacak düğünle iki tekvandocu hayatını birleştirecek.
Almanya Milli Takımı adına mücadele eden Akcan'ın iki Avrupa üçüncülüğü bulunuyor. Akcan, gençlerde de Avrupa şampiyonluğu yaşadı.

Kaynak: AA