Küçük Futbolcuların Kumbaraları Soma İçin Boşaldı

Hatay Milli Eğitim Spor 11 yaş futbol takımı oyuncuları, Soma'ya yardım için kumbaralarındaki harçlıklarını bağışladı.

Küçük futbolcular, Çekmece Sahası'nda oynayacakları Yeniçağ Gençlik ve Spor maçına ''Soma, acınız acımızdır. Türk milletinin başı sağolsun'' yazılı pankartla çıktı. Futbolcular, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını da yardım kutusuna boşalttı.
Kulüp başkanı Fahri Serdar Özal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soma'da hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diledi.
Özal, kulüpleri kurulduğu günden itibaren çocuklara daima iyiliği, güzelliği, yardımlaşmayı, kardeşliği ve paylaşmayı öğrettiklerini söyledi.

Futbolcularının önerisiyle "Kumbaralar Soma"ya kampanyası başlattıklarını ifade eden Özal, ''Çocuklarımız ve aileleri, el ele vererek kumbaralarını yardım kutusuna boşalttı. Toplanan paraları Manisa Valiliği'nin açtığı yardım kampanyası hesabına yatıracağız. Amacımız çocuklarımıza yardımlaşmayı ve kardeşliği öğretmek'' dedi.

Takım kaptanı Ahmed Özal da arkadaşları adına yaptığı konuşmada, ülkeyi yasa boğan Soma maden faciasının büyükleri olduğu kadar küçükleri de üzdüğünü belirtti.

Özal, haberleri her izlediklerinde, üzülen her çocuğu gördüklerinde çok duygulandıklarını, kendilerini onların yerine koyarak çok üzüldüklerini kaydetti.

Kaynak: AA