Kardemir Karabükspor - Sivasspor Maçının Ardından

Kardemir Karabükspor sezonun son haftasında sahasında konuk ettiği Sivasspor’u kazandığı penaltı ile 1-0 mağlup etti.


Karşılaşmanın 77. dakikasında Tolunay Kafkas’ın orta hakem Mete Kalkavan tarafından tribüne gönderilmesinin ardından basın toplantısına yardımcı antrenörü Orhan Çıkırıkçı katıldı.

Çıkırıkçı, Tolunay Kafkas’ın sebebini anlamadığı talihsiz bir şekilde tribünlere gönderildiğini söyleyerek, “Türkiye’de bir çok şeyin sebebini anlamak zor. Biz bu sene ligi iyi bir yerde bitirdik. Önümüzdeki sezon da çalışmalarımızı yaparak iyi bir takımla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Karabüksporlu Yiğit İncedemir ise, maçtan önce maç hasılatının gelirini Soma’da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlayacaklarını hatırlatarak, “Kazandığımız takdirde de maç primini de bağışlayacaktık. Bunun için de maçı kazandığımız için sevinçliyiz. Genel olarak ligi iyi bir yerde bitirdik. UEFA hedefini sonuna kadar kovaladık ama olmadı. Mücadelemizi sonuna kadar verdik. Güzel bir maç çıkarttık ve kazanan taraf olduk” dedi.

Uğur Uçar ise çok iyi bir sezon geçirerek ligi iyi bir yerde bitirdiklerini söyleyerek, “Biraz daha dikkatli olsaydık Avrupa kupası hedefini gerçekleştirebilirdik" diye konuştu.

SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor Teknik Sorumlusu Cesar Domingo Lopez ise, "Bütün Sivaspor teknik ekibi olarak çok mutluyuz. Avrupa'ya katılma hedefimiz vardı ve bunu gerçekleştirdik. Güzel bir sezon geçirdik ve başarılı olduk” dedi.

Ahmet Şahbaz ise, Karabükspor’u tebrik ederek, “Buraya galibiyet için geldik. Beraberlik de bize yarıyordu. Futbol 90 dakika ve Karabük’ün iyi oyunu onlara 3 puanı getirdi. Takım olarak iyi bir sezon geçirdik. Avrupa kupalarına katılma hakkı kazandık. Gelecek sezon lige daha iyi hazırlanarak daha iyi başarılara imza atacağız” diye konuştu.

Navratil ise, dördüncü olma şansını yitirdik ancak sezonun tamamına bakıldığında kendileri için iyi bir sezon geçtiğini söyledi.

Maçın ardından Sivasspor Kulübü Başakanı Mecnun Otyakmaz, Roberto Carlos’u tebrik ederek, seneye daha güzel işler yapacaklarını söyledi.

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, basit bir hatadan dolayı maçı kaybettiklerini ifade ederek, "Futbolda olabilen bir şey bunlar. Biz hedefimize ulaştık. Seneye de Avrupa’da güzel işler yapacağız" şeklinde konuştu

Takımda kalıp kalmayacağı yönde bir soruya ise Carlos, “Bir yıllık daha sözleşmem var burada. Tabi ki bazı teklifler mevcut. Ben sözleşmeme uymak istiyorum. Bakacağız” dedi.

Kaynak: İHA