Türkiye Kulüpler Arası Karate Şampiyonası Başladı

Türkiye Karate Federasyonu’nun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu olan Türkiye Kulüpler Arası Karate Şampiyonası Bartın’da başladı.


Bartın Valiliği desteğiyle düzenlenen şampiyonaya Türkiye’nin 33 ilinden 55 kulüp katılım gösterirken, 305 kadın, 666 erkek sporcu kayıt yaptırdı. Ömer Tepesi Spor Salonu’nda yapılan müsabakalar öncesi, 13 Mayıs Salı günü, Manisa’nın Soma ilçesindeki özel bir maden ocağında meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden yurttaşlarımız için dua okundu. Saygı duruşunun ardından açılış konuşmalarını Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve Bartın Valisi Ali Çınar gerçekleştirdi.

DELİHASAN: “YÜREĞİMİZ, CİĞERİMİZ YANIYOR”
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonayı iptal etmeyi gündemlerine aldıklarını, ancak kulüplerin Bartın’a iştiraklerinden ve Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası’nın seçme niteliği taşıdığı için organizasyonu düzenlemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Başkan Delihasan, “Zor bir gün. Millet olarak yüreğimiz, canımız yanıyor. Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen elim kaza sonucunda Milletimizi derinden üzen, birçok aileyi kedere boğan, asla unutulmayacak büyük bir acıyla yüzleştik. Tüm Türkiye'nin yüreğini yakan bu elim olayda çok sayıda madencimizin yaşamını yitirmiş olması, acımızı katladı. Hayatını kaybeden tüm madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilerim. Maden kazasında yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

VALİ ÇINAR: “BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ”
Bartın Valisi Ali Çınar, tüm Türkiye’yi yasa boğan Soma’daki maden ocağı kazasının kendilerini derinden etkilediğini söyleyerek, “Güzel ilimiz Bartın’da karate camiasını ağırlamaktan dolayı buruk da olsa mutluluk duyuyoruz. Gönül isterdi ki daha güzel duygularla bu organizasyonu gerçekleştirelim. Tüm Türkiye gibi Soma’da yaşanan maden ocağı kazasında hayatını kaybeden yurttaşlarımızın acısını derinden hissediyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

SİYAH BANT İLE MÜCADELE EDİYORLAR
Açılış konuşmalarının ardından başlayan müsabakalarda mücadele eden tüm sporcular, antrenörler, idareci ve yöneticiler, Soma’da hayatını kaybeden yurttaşlarımıza saygı amacıyla kollarına siyah bant ile mücadele ediyor.

Kaynak: İHA