Mancını Açıklaması

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Galatasaray, kendi evinde Kayseri Erciyesspor’u 2-1 mağlup etti ve 2013-2014 sezonunu ikinci sırada tamamladı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, birçok pozisyona girdiklerini vurgulayarak, “Farklı bir sonuç da olabilirdi. Maçın başında verilmeyen penaltımız da var. Bundan 2 sene önce şampiyon olmuş bir takım var. Motivasyon bozukluğu ile bu sezon kötü bir noktada da bitebilirdi. Uzun bir aradan sonra alınmış bir Türkiye Kupası var ve Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğiz” dedi.

“GALATASARAY’I GELECEK SEZON DA ÇALIŞTIRMAK İSTİYORUM”
Gelecek sezon takımın başında kalıp kalmayacağının sorulması üzerine Mancini, “Bu sezondan çok da mutlu değilim. Şampiyonluk için elimize şans geldi ama Çaykur Rizespor deplasmanında kaybettiğimiz puan bize yara aldırdı. Eleştiriler bu işin doğasında var. Gelecek sezon burada kalmak istediğimi, Galatasaray’ı çalıştırmak istediğimi her zaman ifade ettim. Cevabım yine aynı” diye konuştu.

“BENİM DE HATALARIM OLDU”
Mancini, bir teknik direktör için yeni bir ülkeye alışmanın kolay olmadığını ifade ederek, “Yeni hocaların her zaman, zamana ihtiyacı var. Benim de hatalarım oldu. En sonunda kazanılmış bir kupa ve Şampiyonlar Ligi bileti var. Başarısız olduğumuzu söyleyemem. Şampiyonluk gelmese de futbolcuların ileri gittiklerini düşünüyorum. Lige takımla beraber hazırlık kampı geçirmeden başlamış olmanın bir dezavantajı vardı. Beraber kamp geçirince daha iyi olacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun gelecek sezonla ilgili aldığı yabancı kuralını da değerlendiren Mancini, “5+3’te en azından oyuncularınızı kulübede oturtabilirsiniz. Ama ben dünyada olduğu gibi yabancı kısıtlamasının Türkiye’de de olmaması gerektiğini düşünüyorum. Böylece lig de gelişebilecektir” dedi.

Kaynak: İHA