Eskişehirspor-torku Konyaspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında Eskişehirspor, kendi evinde Torku Konyaspor’u ağırladı.

Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.
Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında sezonun acı ile sona erdiğini belirten Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Soma'daki olayın herkesi üzdüğünü söyledi

Sezonun bittiğini ancak Soma için devam edeceğini, spor dünyası ve futbol camiasının Soma için sezonu devam ettireceğini kaydeden Sağlam, "Soma için oradaki acılarımızın hafiflemesi için kulübümü adına çok çabuk bir şekilde harekete geçip neler yapabiliriz, nasıl destek olabiliriz bunun planı programı içine gireceğiz. Oradaki acılar hepimizi birbirimize bağladı, kenetledi. Bu olay vesilesi ile de aralarında husumet olan camialar belki dostluklarını tekrar pekiştirmek adına bu fırsatı iyi değerlendirir. Biz de bir hazırlık maçıyla, dostluk maçıyla geçmişten eğer geçmişten gelen husumetleri ortadan kaldırıp Soma’ya destek olabilirsek, biraz olsun gönül huzuru içerisinde hayatımızı devam ettiririz" dedi.

Futbolcular Dede ve Kamara'nın Eskişehirspor'dan ayrılması ile ilgili olarak da konuşan Sağlam, "Bir taraftan çok büyük bir üzüntü yaşarken sezonu kapattık. Önümüzdeki sezon aramızda olmayacak arkadaşlarımız var. Bunlardan birisi Dede diğeri Kamara. Sizlerin huzurunda iki tane çok değerli insanı, çok önemli şahsiyeti kulübüm adına camia adına ve kendi adıma çok teşekkür etmek istiyorum. Onlar görevlerini layıkıyla yerine getirdiler ve Eskişehirspor’a yürekten hizmet ettiler. İkisi de Eskişehirspor için unutulmayacak futbolcu arasına girdi. İkisine de bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Allah onlarla beraber olsun inşallah. Onlar hep bizle olacaklar. Bugün burada taraftarımızın önünde onları çok güzel şekilde alkışlarla uğurlayalım ama oynayacağımız ilk Avrupa maçına kendisini davet ediyorum ve taraftarımızla vedasını orada gerçekleştirir. Aynı teklif Kamara için de geçerli. Bir şekilde onlara olan vefa borcumuzu da onları güzelce uğurlayarak yerine getirebiliriz. Futbolcularımıza, personelimize, taraftarımıza, başkanımıza, yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki senenin Eskişehirspor için çok daha başarılı geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Eskişehirspor'dan ayrılan futbolcu Dede, Soma'daki olayda yakınlarını kaybedenlerin acılarını bir an önce unutmasını diledi. Dede, "Aslında bugün benim için çok özel bir gün ama Soma’daki olaylar bugünü kapatmış durumda. Aileler inşallah bir an önce acılarını unutur, normal hayatlarına dönerler. Çok büyük bir kazaydı. Tüm dünya da bu acıyı paylaşıyor. Çok üzgünüm o aileler için. Allah’a çok şükrediyorum bana bu fırsatı verdiği için. Türk futbolunu tanıma fırsatı verdiği için. Bu güzel halkı nereye gittiysem saygıyla bana karşılık verdiler. O yüzden bu candan halkı tanıdığım için minnettarım. En büyük acı da taraftarsız veda etmek beni çok üzdü. En azından buradan basın ile onlara veda ediyorum. İnsanların saygısını kazandığımı düşünüyorum. En büyük götüreceğim kalbimde taşıyacağım şey halkın bana sevgisi saygısıydı" şeklinde konuştu.

Eskişehirspor'dan ayrılan bir diğer futbolcu Kamara ise, Eskişehir'in kendisinin ailesi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
"Kendimizi değerli hissettiğimiz bir yer Eskişehir. Burada geçirdiğim 3 yıl için çok mutluyum. Elimden gelen her şeyi yaptım forma altında. Taraftarın da bana tepkisi çok güzeldi. Onlar bana çok güzel sahip çıktılar. Sevgi ve saygılarını hep kalbimde taşıyacağım. Başkandan teknik ekibe herkese bana vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederim. Artık önümdeki fırsatlara bakacağım. Futbol her zaman biter ama arkadaşlıklar, bundan birkaç yıl sonra bu kulübe daha farklı görevler altında inşallah Allah’ın bizi buluşturacağını düşünüyorum ve bütün tecrübelerimi Eskişehirspor’a vermek isterim. Üzgün ayrılıyorum ama çok güzel şeyler götürüyorum."
Soma’da yaşananlarla ilgili olarak konuşan Kamara, “Çok üzücü orada olanlar. Küçük paralarla büyük işler yapan insanlar bu insanlar. Başsağlığı diliyoruz ailelerine. Biz onların ailelerini destekliyoruz” şeklinde konuştu.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, konuşmasında, "Soma’da şehit olan herkese başsağlığı diliyorum, Allah’tan rahmet diliyorum. Belki de sözün bittiği yerdeyiz. Sadece Konyaspor için ligde kaldığımız için gururluyuz" ifadelerini kullandı

Torku Konyasporlu kaleci Kaya Tarakçı, Soma'daki maden ocağındaki olayla alakalı olarak, "Bugün aslında maçla ilgili çok fazla konuşacak bir şey yok. Hepimizi elim olaya çok üzüldük. Ateş sadece düştüğü yeri değil, hepimizi yaktı. Soma’da yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. İnşallah böyle olaylar bir daha yaşanmaz" dedi.

Tarakçı, maçla ilgili olarak ise, "Seyircisiz olmasına rağmen keyifli bir maç oldu diye düşünüyorum. Bu sezonu kazasız belasız bitirdik. İnşallah yeni sezonda daha büyük hedefler olur, daha güzel günleri yaşarız" diye konuştu.

Torku Konyasporlu oyuncu Yunus Emre Yalçın, Soma'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. Maçla ilgili görüşlerini aktaran Yalçın, "Sezonu kazasız sakatsız bitirdik. Biraz heyecan vardı ama inşallah bundan sonra her şey daha güzel olacak" diye ifade etti.

Kaynak: İHA