Türkiye Kulüplerarası Karate Şampiyonası

Türkiye Kulüplerarası Karate Şampiyonası, Bartın'da başladı.

Ömertepesi Spor Salonu'nda 33 ilden 305 kadın, 666 erkek sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonanın açılış töreninde, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için dua edildi.
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonayı iptal etmeyi gündemlerine aldıklarını ancak kulüplerin kente iştiraklerinden ve organizasyon Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'na seçme niteliği taşıdığı için erteleyemediklerini söyledi.

Şampiyonayı zor bir zaman diliminde yapmak durumunda olmanın burukluğunu yaşadıklarını ifade eden Delihasan, şöyle konuştu:
"Millet olarak yüreğimiz, canımız yanıyor. Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen elim kaza sonucunda milletimizi derinden üzen, birçok aileyi kedere boğan, asla unutulmayacak büyük acıyla yüzleştik. Türkiye'nin yüreğini yakan bu elim olayda çok sayıda madencimizin yaşamını yitirmiş olması, acımızı katladı. Hayatını kaybeden tüm madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilerim. Maden kazasında yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."
- Bartın Valisi Çınar
Bartın Valisi Ali Çınar da ülkeyi yasa boğan Soma'daki maden ocağı kazasının kendilerini derinden etkilediğini söyledi.

Karate camiasını kentte ağırlamaktan dolayı buruk da olsa mutluluk duyduklarını aktaran Çınar, "Gönül isterdi ki daha güzel duygularla bu organizasyonu gerçekleştirelim. Tüm Türkiye gibi Soma'da yaşanan maden ocağı kazasında hayatını kaybeden yurttaşlarımızın acısını derinden hissediyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Şampiyonaya katılan sporcular, antrenörler, idareci ve yöneticiler, facia nedeniyle kollarına taktıkları siyah bantlarla mücadele ediyor.
Şampiyona, 18 Mart Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA