19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "19 Mayıs 1919 hafızamızda sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesi ve hakimiyetini ifade eder" dedi.

Karaloğlu, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve yüce Türk milletinin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 95'inci yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Böylesine anlamlı ve önemli bir günün, geleceğin sahipleri olan gençlere armağan edilmiş olmasının 19 Mayıs'ın önemini daha da pekiştirdiğini vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti:
"19 Mayıs 1919 hafızamızda sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesi ve hakimiyetini ifade eder. Cumhuriyetimiz, bu asil felsefe üzerine inşa edilmiştir. Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir. Gençlerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA