Manavgatlı Sporcu Dünya İkincisi Oldu

Malezya'da 1-10 Mayıs'ta yapılan Dünya Muay Thai Şampiyonasında Manavgat Avşar Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Şüheda Dilek Taşpınar, yıldız bayanlar kategorisinde 42 kilogramda dünya ikincisi oldu.

Şampiyonadan Manavgat'a dönen milli sporcu Şüheda Dilek Taşpınar, Manavgat Avşar Spor Kulübü'nde çalışmalarını sürdürüyor.
Avşar Spor Kulübü Antrenörü ve Muay Thai Antalya İl Temsilcisi Yasin Avşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporcusunun Dünya Şampiyonasında, Manavgat'ı, Antalya'yı ve ülkemizi başarıyla temsil ettiğini söyledi.

Şampiyonaya 101 ülkeden yaklaşık 2 bin sporcunun katıldığını hatırlatan Avşar, Şüheda Dilek Taşpınar'ın final maçında Avusturyalı rakibine bir sayı ile yenilerek dünya ikincisi olduğunu belirtti.

Taşpınar'ın çok yetenekli bir sporcu olduğunu anlatan Avşar, şöyle konuştu:
"Sporcumuz Şüheda, önce Antalya il şampiyonu oldu. Ardından bölge şampiyonu ve daha sonra Türkiye şampiyonu olarak milli takıma girdi. Malezya'da yapılan dünya şampiyonasına katılan 45 sporcudan biri oldu. Şüheda orada ülkemizi, Antalya'mızı ve Manavgat'ımızı en güzel şekilde temsil etti ve gururlandırdı. Yine Antalya Akdeniz Spor Kulübü sporcumuz Zehra Doğan, yıldız bayanlar kategorisinde dünya şampiyonu oldu. Sporcularımıza bize bu onuru yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum."
Manavgat'ta sporculara sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Avşar, "Manavgat'ta ve Antalya'mızda maalesef sporcularımıza çok sahip çıkılmıyor. Zor şartlar altında sporlularımız şampiyonalara katılmaya çalışıyor. Sporcularımız, başarıyla dönmesine rağmen de onurlandırılmıyor. Sporcularımızın motivasyonu için onurlandırılması, teşvik edilmesi gerekiyor. Ama ne yazık ki böyle bir destek göremiyoruz."
Manavgat Atatürk Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi 12 yaşında ki Şüheda Dilek Taşpınar da beş yaşında spora başladığını belirterek, "Önce tekvando ile spora başladım. Daha sonra Muay Thai ve Kick Boks yapmaya başladım. Spor artık benim bir parçam oldu. Önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılar için çalışacağım" dedi.

Kaynak: AA