Aydınspor 1923’te Kara Tablo

Aydınspor 1923’te geçtiğimiz hafta ertelenen ve yarın yapılacak olan kongre öncesi başkan adaylarından Fatih Dereli, mali tablodaki olumsuzluklar nedeniyle adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Kulübün 5 Milyon 250 Bin TL borcu gözüktüğünü, ve 25 ayrı icra dosyası bulunduğunu dikkat çeken Dereli, kongrede yönetimin ibrasını onaylatmamak için elinden geleni yapacağını söyledi.


Aydınspor 1923’te 30 Nisan günü yapılması planlan fakat çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen kongre yarın yapılacak. Kongre öncesi futbolcular son iki hafta futbolcular alacaklarının ödenmemesi dolayısıyla idman boykotu yaparak sezonu tamamlamış ve bir çoğu da alacakları için federasyona başvurmuştu.

Yaşanan bu olumsuz gelişmelerin ardından ortaya çıkan işadamı Şahin Kaya, kulüpten 3.5 Milyon TL Alacağı olduğunu başkan adaylarının da kendisinden olur alması gerektiğini öne sürmüştü. Aydınspor’un eski futbolcularından ve geçmiş yönetimlerde yer alan Fatih Dereli’de başkanlığa aday olduğunu açıklamasıyla ortam gerildi. Şahin Kaya kulübün sahibi gibi hareket ederek Fatih Dereli’nin adaylığını onaylamazken, Dereli yaptığı araştırmaları bugün kamuoyuyla paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde Bir Milyon TL borç olduğu yönünde yapılan açıklamaların doğru olmadığını belirten Fatih Dereli, muhasebe kayıtlarını göstererek kulübün 32 haftalık futbolcu alacaklarıyla birlikte 5.25 Milyon TL borcu olduğunu söyledi.

Son iki haftalık futbolcu alacakları ve ödemesi gelmeyen borçlarla birlikte bu rakamın 6 Milyon TL’ye aşacağını dikkat çeken Dereli, “Arkadaşlar maalesef kulübün kullandığı otobüsün borcu bile ödenmemiş. Futbolcuların birçoğu alacakları karşısında federasyona başvurup serbest kalma talebinde bulunmuş. Esnaflara olan 300 Bin TL’lik borç duruyor. Ben 2 Milyon TL’ye kadar olan borcu omuzlamaya hazırdım. Fakat şuanda ortaya çıkan borç beni aşıyor. Ben Aydınspor 1923 için gerekirse malzemeci olmaya razıyım. Fakat bazıları zamanında kulübün önünü kesmek için elinden geleni yapmış. Bu aşamadan sonra adaylığa nokta koyuyorum. Fakat kongrede yönetimin ibra edilmemesi için elimden geleni yapacağım” dedi.

450 Bin TL borç ile kulübü devralan Süha Bayırlı yönetiminin kulübü 6 Milyon TL’ye yakın borç ile devretmeye hazırlanması Aydın’da bomba etkisi oluştururken, Aydınspor 1923’ün yarın yapılacak olan kongre öncesinde aday çıkmaması halinde Şahin Kaya yönetime talip olacağını açıklamıştı.

Kaynak: İHA