Aerobik Cimnastik Yaş Grupları Dünya Kupası

Aerobik Cimnastik Milli Takım Antrenörü Gürkan Er, Bulgaristan'daki Aerobik Cimnastik Yaş Grupları Dünya Kupası'nda 5 gümüş madalya kazanmalarına ilişkin, "Bulgaristan'da aldığımız 5 gümüş madalya, 'artık biz de bu sporda varız'ın dünya lobilerindeki ifadesidir" dedi.

Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın ardından Türkiye'ye dün döndüklerini belirterek, Meksika'da düzenlenecek Yaş Grupları ve Büyükler Dünya Şampiyonası öncesi eksikleri Bulgaristan'da tespit ettiklerini söyledi.

Dünya şampiyonasında yarışacakları rakipleri analiz ettiklerini kaydeden Er, elemeleri birinci tamamladıklarını, finallerde de küçük hatalar nedeniyle 5 gümüş madalya kazanabildiklerini kaydetti.

Er, "Bulgaristan'da aldığımız 5 gümüş madalya, 'artık biz de bu sporda varız'ın dünya lobilerindeki ifadesidir" diyerek, "Sporcularımız çok beğenildi. Çocuklarımız, dünya ve Avrupa'da konuşulmaya başlandı. Meksika'daki şampiyonaya 42 ülke katılıyor. Orada ilk olarak finale kalmak istiyoruz. Yarışmayı da ilk üçte tamamlamayı hedefliyoruz. Şu anki sonuçlardan umutluyuz. Bulgaristan'da aldığımız sonuçlar hedefimize ışık tutuyor" ifadesini kullandı.
Şampiyonada, 12-14 yaş tek bayanlarda Ayşe Begüm Onbaşı, 12-14 yaş tek erkeklerde Mehmet Ercoş, 12-14 yaş çiftlerde Ayşe Begüm Onbaşı-Mehmet Ercoş, 12-14 yaş trioda Ayşe Begüm Onbaşı-Buse Kaplan-Deniz Şahin ve 15-17 yaş çiftlerde Sinem Yörük-Nihatcan Gül gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Kaynak: AA