Bbl’nin Liderleri Arasında, Uşak Sportif'ten İki Oyuncu Yer Aldı

Beko Basketbol Ligi'nin play-off elemeleri başlarken, normal sezonun istatistik liderleri arasında Uşak Sportifli iki oyuncu yer aldı.


Sezonun flaş takımı olarak kendisini kabul ettiren ve Beko Basketbol Ligi’nde kalıcı bir takım olma özelliği gösteren Uşak Sportif’in normal sezon sonunda istatistik liderleri arasına iki oyuncusu yer aldı.

Ligi 7. Sırada tamamlayan Uşak Sportif’te Eli Holman savunmada ve hücumda toplam 266 ribaunt alarak bu kategoride maç başına 9,5 ortalama ile ilk sırayı aldı. Aynı kategoride Esteban Batista (Pınar Karşıyaka) toplam 251 ribaunt, 8,7 ortalama ile ikinciliği elde ederken, Chinemelu Elonu (Topaş) 247 ribaunt ve 8,,5 ortalamayla üçüncü sırayı alan oyuncu oldu.

Blok liderliği sıralamasında ise Sean Christopher Williams (Torku Konya Selçuk Üniversitesi) toplamda 93 blok yaparak Beko Basketbol Ligi tarihinin en çok blok yapan oyuncusu olarak tarihe geçip ilk sırayı alırken, Williams’ı 39 blok ve 1,4 ortalamayla Uşak Sportif’in oyuncusu Justin Carter takip ederek ikinci sırayı aldı. 34 blok ve 1,2 ortalamayla Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Furkan Aldemir ise üçüncü oldu.

Kaynak: İHA