Yaşar Üniversitesi Çifte Şampiyon

Yaşar Üniversitesi bayan voleybol ve erkek basketbol takımları, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Ligi'nin (Ünilig) Konya'da düzenlenen final maçlarında, tüm rakiplerini yenerek İzmir'e iki Türkiye şampiyonluğu getirdi.

Play-offlarda bir set bile kaybetmeyen voleybol takımından Yağmur Aydemir ve yenilgi yüzü görmeyen basketbol takımından Kaan Yılmaz, turnuvanın en değerli oyuncuları seçildi.
Yaşar Üniversitesi sporcuları, geçtiğimiz hafta, Ünilig'de Amerikan Futbolu takımı Amiraller ile Türkiye şampiyonu olan, Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası Bireysel Erkekler'de, 71 üniversiteden 371 sporcuyu geride bırakarak birinci olan Cankut Emiroğlu'nun ardından bu hafta sonu Konya'daki Ünilig finallerinde, İzmir'e iki Türkiye şampiyonluğu daha kazandırdı. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Konya'da takımları yalnız bırakmayarak sevinçlerine ortak oldu.

ÖNCE VOLEYBOLDA
Eleme grubu maçlarını namağlup tamamlayan Yaşarlı kızlar, Ünilig Bayanlar Voleybol Play-Off maçlarında da güçlü rakiplerine karşı tek set bile vermedi. Çeyrek ve yarı finalde sırasıyla Dicle ve Atatürk üniversitelerini de 3-0'lık skorlarla geçen Yaşar Üniversitesi, finalde, Kocaeli Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. İlk seti 25-20'lik, ikinci seti 28-26, son seti de 25-11'lik skorlarla kazanan Yaşarlı kızlar, bu sonuçla 2013-2014 Ünilig Bayanlar Voleybol şampiyonu oldu. Turnuvanın en değerli oyuncusu ise Yaşar Üniversitesi'nden Yağmur Aydemir seçildi.

Antrenör İlker Alkan, çok zorlu bir gruptan play-off'lara kaldıklarını, geçen yılın şampiyonunu yenerek geldiklerini ve bunun da ne kadar güçlü olduklarını kanıtladığını belirtti.

Alkan, "Tüm oyuncuların, Yaşar Üniversitesi çalışanlarının, rektörün, herkesin emeğine sağlık" diye konuştu.

SONRA BASKETBOLDA
Eleme grubunu zirvede bitiren, 2. turda Gaziantep Üniversitesi'ni, play-off maçlarında ise çeyrek finalde Trakya, yarı finalde İstanbul üniversitelerini farklı skorlarla mağlup eden Yaşar Üniversitesi erkek basketbol takımı, Ünilig Finali'nde Aksaray Üniversitesi ile karşılaştı. Baştan sona üstün götürdüğü maçta, etkili hücumu ve iyi savunmasıyla rakibini 57-52'lik skorla mağlup eden Yaşar Üniversitesi kazandı ve şampiyonluk kupasını İzmir'e getirdi. Yaşar Üniversitesi'nden Kaan Yılmaz En Değerli Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Yaşar Üniversitesi Koçu Taylan Dündar "Buraya şampiyonluk inancıyla geldik. İlk kez tam takım olarak mücadele ettik. Takımdaki arkadaşlık ruhu ve inanmışlıkla şampiyon olduk, mutluyuz. Bu şampiyonluğu her zaman yanımızda olan, bizi destekleyen Rektörümüze armağan ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA