Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne Terfi Müsabakaları

Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne terfi müsabakaları yarın Adana'da başlıyor.


Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, tarihi Atatürk Evi’nde, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Erkek Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Kadınlar Lig Koordinatörü Murat Tümer ve Federasyon İl Temsilcisi Rıza Öztürk ile gerçekleştirilen basın toplantısında, Adana’da organizasyon konusunda profesyonel bir ekip bulunduğunu, terfi ligine katılan takımların rahatlığı için tüm önlemlerin alındığını kaydetti.

Toplantıyı, dünyanın saygı duyduğu devlet adamı, başöğretmen ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana ziyaretinde konakladığı evde yapılmasının ayrı bir anlam yüklediğinin altını çizen Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Basketbol kültürü yüksek kentimizde terfi müsabakalarına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Turnuvaya katılan sporcu, hakem, antrenör, yönetici ve taraftarların rahatlığı için her türlü önlemi aldık. İlimizde sporcu ve kulüp sayısı bazında basketbol potansiyeli hayli yüksek durumdadır. Altyapıya büyük önem verdiğimiz gibi, BOTAŞ Spor’un yıllardır liglerde ve Avrupa Kupaları’nda mücadele etmesi nedeniyle kentte basketbolda patlama yaşanmasına ve her eve basketbol topunun girmesine neden olmuştur. Turnuva için kentimizde bulunan tüm takımlara Adana konukseverliğini göstereceğiz. Evrensel dil olan sporun dini, dili, ırkı olmaz. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Ekibimle birlikte takımların hizmetindeyiz.”

KAZANAN TAKIM OYUNCULARINDAN YILDIZ SEÇİLECEK
TBF Erkek Ligi Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Adana’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Adana’da organizasyon konusunda deneyimli İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve ekibi sayesinde hiçbir sorun yaşanmayacağına inanıyorum” dedi.

Turnuvanın 6 gün süreceğini, Cuma günü tüm takımlara dinlenme verileceğini, her müsabakadan sonra basın toplantısı düzenleneceğini, 3 takımın 2. Lige yükseleceğini ifade eden Özgümüş, her karşılaşmanın ardından kazanan takımın oyuncularından “Maçın Yıldızının” belirleneceğini de vurguladı.

Toplantıda söz alan TBF Kadınlar Ligi Koordinatörü Murat Tümer ile Federasyon İl Temsilcisi Rıza Öztürk, Adana’da mücadele edecek 6 takımın büyük özveriyle buraya kadar geldiklerini, maçların kaliteli geçeceğine inandıklarına dikkat çekerek takımlara başarılar dilediler.

ATEŞ DAĞLI: “HAK EDEN KAZANSIN”
Toplantıda konuşan Adanaspor Teknik Sorumlusu Şahin Ateşdağlı, zorlu bir sınavdan geçerek 6 takım arasına kaldıklarını, tüm takımların güçlü olduğunu, saha ve seyirci avantajını en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade etti.

Köklü bir kulübe ve kaliteli oyunculara sahip olduklarını ifade eden Ateşdağlı, karşılaşmalara büyük ilgi olacağını, keyif veren karşılaşmalar gerçekleşeceğini, sakatsız ve kazasız maçlar dileyerek “Hak eden kazınsın” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Aşut İçel Teknik Sorumlusu İsmail Beleş, Melihşah Üniversitesi Teknik Sorumlusu Timuçin Meriç, Afyon Belediyespor Teknik Sorumlusu Gürkan İşbırakmaz, İstanbulspor Teknik Sorumlusu Kenan Kaan Atıkır ve Gediz Üniversitesi Teknik Sorumlusu Deniz Atak ile turnuvaya katılan takımların kaptanları 3. ligde elenen takımların bile güçlü olduğunu, ilk 6 arasına girmenin kolay geçmediğini, Adana’da mücadele edecek tüm takımların favori olduğunu belirterek, karşılaşmaların sakatsız, kazasız geçilmesi dileğinde bulundular.

Toplantıda, Adanaspor Basketbol Kulübü Başkanı Tevriz Dura, Botaş Spor ve Ceyhan Belediyespor Basketbol Kulübü eski yöneticisi Haki Buhari ve diğer yöneticiler hazır bulundu.

Bu arada, 13 Mayıs 2014 Salı günü Menderes Spor Salonu’nda yapılacak karşılaşmalar şöyle:
Saat: 14.00 Aşut İçel- Melikşah Üniversitesi
Saat: 16.00-Adanaspor-Gediz Üniversitesi
Saat: 18.00-Afyon Belediyespor-İstanbulspor

Kaynak: İHA