Taf Gençlik ve Spor Kupası

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu (TAF) Gençlik ve Spor Kupası müsabakaları, 15 ilden 350 sporcunun katılımıyla Erdemli ilçesinde başladı.

Erdemli Atış Poligonu'ndaki müsabakaların ilk gününde, havalı tabanca ferdi müsabakalarında, büyük erkeklerde Ankara TSK Spor Gücü'nden Eser Koç, genç erkeklerde Ankara TSK'dan Mustafa Okumuş, yıldız erkeklerde ise İzmir Atıcılık İhtisas Kulübü'nden Furkan Eriş birincilik elde etti.
Büyük erkekler tabanca takımında Ankara Polis Akademisi, genç erkekler tabanca takımında ise Ankara TSK Spor Gücü birincilik elde ederek, Türkiye rekoru kırdı. Yıldız erkekler havalı tabanca takımında İzmir Atıcılık ve İhtisas Kulübü birinci oldu.
Ateşli tüfek 50 metre yatarak yarışmasında, büyük erkeklerde İstanbul Atıcılık ve Avcılık'tan Savaş Üstün, yıldız bayanlarda da Manisa İl Gençlik Spordan Şevval Sakın birincilik kürsüsüne çıktı.
Ateşli tüfek yatarak müsabakasında, büyük bayanlarda Ankara TSK Spor Gücü'nden Meral Karaaslan Arzu birincilik elde ederken, 613,3 puanla Türkiye rekorunun sahibi oldu.
Genç erkeklerde ise Mardin Mergenç Spor'dan Mert Vural birinci oldu. Genç bayanlarda da Diyarbakır DİTAY Spor'dan Elif Yaşar birincilik elde ederken, 601,3 puanla Türkiye rekoru kırdı.
Ateşli tüfek yatarak yarışlarında, takım halinde Ankara TSK Spor, birincilik elde etti. Müsabakada 1839 puan toplayan Ankara TSK Spor, Türkiye rekorunun da sahibi oldu.
Ateşli tüfek 50 metre yatarak genç bayanlar müsabakalarında Trabzonspor, takım halinde birincilik elde etti.
Turnuva, 15 Mayıs'ta düzenlenecek yarışların ardından sonra erecek.

Kaynak: AA