Kritik Maçta Gülen Galatasaray Oldu

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor, kendi evinde Galatasaray'a 4-1 mağlup oldu.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Cemil Canalioğlu, sahaya kazanmak için çıktıklarını belirterek, "Bugün maç kaybettik ama hedeflerimizi kaybetmedik. Heyecanımızı önümüzdeki maça taşıyacağız. İsterdik ki bugün kazanalım ve kendi göbeğimizi kendimiz keselim ama olmadı. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Antalyaspor maçını kazanıp Avrupa vizesi almak istiyoruz" dedi.

Trabzonsporlu futbolcu Adrian ise kazanmaları gereken bir maçı kaybettiklerini vurgulayarak, "Tabi ki kaybettiğimiz için üzgünüz. Önemli bir maç kaybettik. Uzun süredir koruduğumuz dördüncülüğü kaybettik. Galatasaray’ın tecrübesi maçı kazandı diyebilirim. Çünkü biz de pozisyonlar bulduk ancak onlar golleri atan taraf oldu. Buna karşın başımızı önümüze eğmeyeceğiz. Henüz lig bitmedi. Önümüzdeki maçı kazanıp Kardemir Karabükspor’un rakibini yenmesini bekleyeceğiz. Umarım Tolunay hoca bize yardım eder ve Avrupa kupalarına dördüncü sıradan katılan taraf oluruz" diye konuştu.

Galatasaray karşılaşmasının zorluğunu bilerek hazırlandıklarını vurgulayan Trabzonsporlu futbolcu Yusuf Erdoğan ise, "İlk yarıda maçı iyi götürdük. Pozisyon vermedik. Pozisyonlar da bulduk. Skor böyle olmamalıydı. Skora bakıldığında farklı mağlup olduğumuz görülüyor ancak maç ortadaydı. Biz de kazanabilirdik. Haftaya ligi galibiyetle bitirmek istiyoruz. Galatasaray’a karşı pozisyon bulduğunuzda atmak zorundasınız. Benim ikinci yarının başında kaçırdığım pozisyon vardı. Ancak keşke demek bize bir şey kazandırmaz. Bu gece yaptığımız hataları değerlendireceğiz. Haftaya arınmış bir şekilde maça çıkıp ligi galibiyetle kapatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HAMİ MANDIRALI'NIN AÇIKLAMALARI
Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, pozisyon vermeden kalelerinden 4 gol gördüklerini belirterek, "Fazla söylenecek bir şey yok. Kalemizde pozisyon görmeden goller yedik. Avrupa'ya gidecek gücümüz var. Haftaya Antalyaspor maçını kazanıp hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

GALATASARAY CEPHESİ
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, galibiyeti hak eden taraf olduklarını belirterek, "İlk yarı biraz durgun oynadık. Bunun kupa finali nedeniyle yorgunluktan kaynaklandığını düşünüyorum. İkinci yarı takım toparlandı. Trabzonspor gibi iyi bir takımı özellikle içeride 4-1 yenmek kolay değil. O yüzden takımı tebrik ediyorum. Önemli bir galibiyet aldık" şeklinde konuştu.

Karşılaşmada 2 gol atan Sneijder'in performansı nedeniyle mutlu olduğunu ifade eden Mancini, "Bence Avrupa'nın en iyi orta saha oyuncularından biri. Sadece Juventus, Eskişehirspor veya bugün için değil, her maçta iyi oynayan, 10 gol üzerine çıkan Wesley Sneijder var. O yüzden gösterdiği performanstan çok mutluyum" diye konuştu.

Basın mensuplarının, Fenerbahçeli futbolcuların Kardemir Karabükspor maçında sahada 'Şampiyon Fenerbahçe' yazılı kağıdı elden ele dolaştırmasını nasıl karşıladığını sorması üzerine Mancini, "Söyleyeceğim; Fenerbahçe'yi tekrar tebrik etmek. Kazandıkları maç için Fenerbahçe'yi tebrik ederim. Fenerbahçe'nin maçını seyretmedim. Ben kesinlikle saygı duyuyorum. Benim için önemli bir şey değil. Benim için burada en önemli şey Trabzonspor'u yenmekti. Ondan dolayı da mutluyum" cevabını verdi.

Mancini, İngiltere'de şampiyon olan eski takımı Manchester City'i de tebrik ederek, "İngiltere'de şampiyon olmak kolay değil. İngiltere'deki en iyi takım olduklarını düşünüyorum" dedi.

SELÇUK İNAN: "KAZANMAMIZ GEREKEN BİR MAÇI KAZANDIK"
Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan, kazanmaları gereken bir maçtan 3 puan aldıklarını ifade ederek, "Bugün ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maçtı. Ligi ikinci bitirdiğimiz taktirde şampiyonlar ligine direkt gideceğiz. Gollü kazanmak da güzel oldu. Ama henüz her şey bitmedi, son maçı da kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Selçuk İnan, Fenerbahçeli futbolcuların Kardemir Karabükspor maçında elden ele 'Şampiyon Fenerbahçe' yazılı kağıt dolaştırmalarıyla ilgili olarak ise, "Belki biz kendi aramızda böyle yorumlar yapabiliriz ama işin içinde hocalar varsa böyle bir duruma girilmemeli. Onlar yapmış oldukları şeyi kendilerine yakıştırmışlar ki yapmışlar. Eğer mutlaka bir şey yapacaksalar kendi aralarında yapmaları lazım" ifadelerini kullandı.

Transfer haberleriyle ilgili de konuşan Galatasraylı futbolcu Selçuk İnan, "Benim Galatasaray’da kimse ile bir sorunum yok. Ben Galatasaray’ın oyuncusuyum ve 3 sene önce buraya kendim istediğim için geldim. Bu formaya layık olmaya çalışıyorum. Bundan sonra da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

SNEIJDER: "ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DİREKT KATILMAK İSTİYORUZ"
Trabzonspor karşısında 2 gole imza atan Sneijder, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmayı hedeflediklerini belirterek, "Buraya gelirken ne kadar zor bir maç olacağını biliyorduk. Kazanmamız gereken hayati bir maçtı ve kazandık. Kupa maçında söylemiştim, daha her şey bitmedi. Önümüzde bir hafta daha var. Son maçımızı da kazanıp en önemli hedeflerimizden biri olan Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak gitmek istiyoruz" dedi.

Sarı-kırmızılı futbolcu Sneijder, Hollanda basınına yaptığı iddia edilen, 'Trabzonspor’un seyircisiz oynaması iyi oldu. Kafamıza bir şey atılmayacak, Kuyt gibi soyunma odasında kalmayacağız' şeklindeki röportajla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:
"Bu ilk defa yaşanan bir olay değil. Daha önce de Hollanda basınına verdiğim demeçler burada çarpıtıldı. Bu sadece Kuyt ile benim aramdaki bir şaka. Ama bunlara alıştım artık çünkü daha önce verdiğim demeçlerde de hep bu tür çarptırmalar oldu."
Son olarak transfer iddiaları ile ilgili konuşan Hollandalı yıldız, "Öncelikle çıkan dedikodular çok saçma ve gereksiz. Nereden çıktıkları da çok belli. O yüzden bu dedikodular hakkında konuşmaya gerek yok. Transfer sezonu açıldığı zaman otomatikman teklifler gelecektir. Ancak ben burada olmaktan çok mutluyum. Uzun yıllar burada hizmet etmek istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA