Gaziantepspor - Eskişehirspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında kendi sahasında Eskişehirspor ile karşılaşan Gaziantepspor, sahadan 1-1 berabere ayrıldı.


Maçı değerlendiren Gaziantepspor Teknik Direktörü Bünyamin Süral, “Atmosferi çok yüksek bir maçtı. Bizim için gerçekten kazanılması gereken, kazanmaktan başka hiçbir çaresi olmayan bir maçtı. Gerek camia olarak, gerek takım olarak, gerek ekip olarak bu maçı kazanmaktan başka bir şey düşünmedik. Maçta 1-0 öne geçtik. Gönlümüz isterdi ki lider kalmayı, galip gelmeyi ama olmadı. Sonuçta berabere kaldık, skoru koruyamadık. Diğer maçların sonucunu aldıktan sonra beraberliğe de sevindik. Kümede kaldığımız için de mutluyuz. İnşallah bu atmosferi bu sıkıntıyı bir daha yaşamayız” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmayı değerlendiren Gaziantepspor kalecisi Karcemarskas, şunları söyledi:
“Bizim için zorlu bir sezondu. Umarım bir daha böyle bir sezon yaşamayız. Ligde kaldığımız için sevinçliyiz. Bugün galibiyet almamız gerekiyordu. Diğer sonuçlara göre beraberlikle ligde kalmayı garantiledik. Bu da sevindiricidir.”
Maçla ilgili düşüncelerini açıklayan Gaziantepspor oyuncusu Turgut Doğan Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“Kümede kalmak için, bizim için önemli bir maçtı. Gaziantepspor gibi büyük bir kulübü bu durumlara biz getirdik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu durumlara gelmememiz gerekirdi. En çok da buna üzülmüştük. Bu durumdan çıkmak istiyorduk. İlk golde de bunu korumak istedik. Çünkü bize galibiyet yetiyordu. Skoru korumak için biz geriye çekildik, bunun sonucu olarak gol yedik. Beraberlikle ligde kaldık. Tabi üzüntülüyüz ama bir yandan da sevinçliyiz. İnşallah bundan sonraki senelerde Gaziantepspor’u daha iyi yerlere taşırız, bir daha böyle korkular yaşatmak istemiyoruz.”

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Maçı değerlendiren Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Bugün çok özel bir gün, güzel bir gün. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Çarşamba günü çok zorlu bir maç oynadık, iyi bir takıma karşı. Bugün de tabi karşımızda Gaziantepspor vardı. Çok iyi bir takım ama maalesef yaşadıkları sıkıntılar sonucunda bugün bir final maçı oynadılar. Bu tür maçları oynamak hiç kolay değildir. Bir tarafta tabi bir camiayı temsil ediyorsunuz, ona yakışır bir mücadele ortaya koymak lazım. Diğer tarafta tabi karşınızda meslektaşlarınız var, onların durumu ortada. Dolayısıyla birinin bir şey söylemesine fırsat vermeden bu maçın başından sonuna kadar iyi mücadele ettik. Gaziantepspor da iyi mücadele etti. Tabi ki sıkıntıları vardı, streslilerdi ama iyi de mücadele ettiler. Sonuçta tabi güzel bir maç oldu. Heyecanlı, çekişmeli bir maç oldu” diye konuştu.

Karşılaşmaya ilişkin değerlendirmede bulunan Eskişehirspor kalecisi Sinan Ören, şöyle konuştu:
“Bizim için önemli bir müsabakaydı, kupa maçından sonra. Maça mutlak galibiyet parolasıyla çıktık. Rakibimizin konumu kritikti ama sahaya çıkınca bazen konumlar önemli olmuyor. Mücadele etmemiz gerekiyor. Mücadeleyi sonuna kadar verdik. Karşılığında 1 puan aldık ve Eskişehir’e dönüyoruz. Antep’i de tebrik ediyorum. Başarıların devamı diliyorum.”
Maçın değerlendirmesini yapan Eskişehirspor oyuncusu Aytaç Kara, “Gaziantep, hem seyircisi hem takım olarak gerçekten bulunduğu yeri hak etmiyor diye düşünüyorum. Güzel mücadele ediyorlar. Saha içinde ilk yarı istediğimiz oyunu sergileyemezsek de ikinci yarı takım olarak toparlandık. Daha iyi oynadık ve istediğimiz şeyleri daha iyi yaptık. Pozisyonlara girdik, değerlendiremedik. İki takım da gerçekten iyi mücadele etti. İki takımı da tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA